Brusselseweg 520 • Maastricht • € 1.500.000,- k.k.

Soort woning Villa, vrijstaande woning
Woonoppervlakte 525 m2
Perceeloppervlakte 8.775 m2
Inhoud 1.800 m3
Totaal aantal kamers 14
Bouwjaar 1913
Brochure

Omschrijving

Landgoed Bon Abri, aangenaam! Ongekend veel privacy, rust en ruimte op enkele minuten afstand van het bruisende stadshart van Maastricht en het Vrijthof. Zeker voor diegene die zich na een drukke dag wil onttrekken aan de hectiek van de stad en het zakenleven, is dit een uitermate aantrekkelijke propositie. Een dergelijk object komt niet vaak op de markt.

Discretie in optima forma. Want wie kan vanaf de Brusselseweg vermoeden dat hier een heus landgoed ligt verscholen? De oprit is veilig afgesloten met een op afstand bedienbaar smeedijzeren hekwerk. Zodra u deze toegang bent gepasseerd, rijdt u over een indrukwekkende oprijlaan naar de villa toe. De combinatie van een witte gevel met de unieke parkachtige tuin geeft het pand een vriendelijke en uitnodigende uitstraling. Dit is nog eens goed thuiskomen…

De indrukwekkende gevel vertelt wel veel, maar niet alles.

De villa, gebouwd in 1913, is uitstekend onderhouden en is recent uitgebreid en met veel zorg en vakmanschap gerestaureerd. Bij deze restauratie zijn de typische kenmerken (zoals Barok elementen) van de villa behouden gebleven en is uitsluitend gebruik gemaakt van de meest bijzondere en exclusieve materialen.

De onder architectuur aangelegde tuin is een waar eldorado met de allure van een park, compleet met vijverpartijen met fonteinen, eeuwenoude bomen, diverse wandelpaden en een indrukwekkende oprijlaan. Het perceel is bijna een hectare groot.

Kom, loopt u even mee.

BEGANE GROND
Ontvangsthal met majestueuze trappartij;
Woonkamer annex salon met vide l
Eetkamer;
Studeerkamer;
Woonkeuken l
Tuinkamer.

1e VERDIEPING
Royale overloop met vaste kastenwanden;
Drie slaapkamers;
Drie badkamers.

2e VERDIEPING
Twee slaapkamers;
Extra badkamer.
ONDERVERDIEPING
Vijf volledig bruikbare vertrekken, ideaal voor bijvoorbeeld een combinatie van:
Familyroom;
Wijnkelder;
Bar;
Welness en/of kantoor- of praktijkruimte.

BIJGEBOUW
Grote garage met toilet, tevens als kantoor- of praktijkruimte te gebruiken.

TUIN
Een eldorado, volgens Van Dale “een paradijs, heerlijke plaats, naar het Eldorado, een mythisch land waar geld en edelstenen langs de weg zouden liggen”. Hoewel het laatste voor dit object wellicht wat overdreven is, wordt bij een wandeling door de tuin zondermeer een paradijselijke ervaring geboden.

Spuitende fonteinen in een decor van eeuwenoude bomen geven niet alleen overdag, maar ook zeker ’s avonds een feeërieke sfeer. Een prachtig contrast, het spel met licht en donker, open en toch intiem. Van morgen tot avond, het gehele jaar door, bijna altijd laat de tuin je genieten van het buitenleven. Zo worden de goede dingen des levens niet alleen binnen, maar ook zeker buiten ervaren.

EXTRA PLUSPUNTEN
- prachtige authentieke details
- hoge plafonds
- goed beveiligd, ondermeer alarminstallatie en elektrisch bedienbare toegangspoort
- vier grote terrassen waaronder twee dakterrassen
- de tuin is voorzien van een een irrigatiesysteem en aansluiting voor een zwembad
- diverse haardpartijen

Meer informatie

T +31 (0)43 3470139 / +31 (0)475 407044
E info@alardvandervarst.nl

Afspraak maken

Kaart Brusselseweg 520 • Maastricht