Lageheiweg 4 • Langenboom • € 995.000,- k.k.

Soort woning Villa, vrijstaande woning
Woonoppervlakte 320 m2
Perceeloppervlakte 7.829 m2
Inhoud 900 m3
Totaal aantal kamers 8
Bouwjaar 1970
Brochure

Omschrijving

Op slechts 10 minuten van het Dutch Equestrian Estate staat deze geheel gemoderniseerde hippische accommodatie op 7.829m2 eigen grond. Aan de prachtige, elektrisch bedienbare toegangspoort kunt u zien dat hier een paardenliefhebber woont. Op het goed onderhouden perceel treft u niet alleen een stijlvolle, vrijstaande woning maar ook vele paardenfaciliteiten van hoge kwaliteit. De gedraineerde dressuurbak, afgerasterde weide met stallen, trainingsmolen en de grote paardenstal met paardenboxen, wasplaats en solarium brengen de paardenliefhebber in vervoering. Meer grond (circa 1,5 ha) is eventueel in directe nabijheid bij te huren. Een tweede huisnummer voor een zorg chalet is afgegeven.
De Lage Heiweg is een rustige straat in het buitengebied tussen Mill, Grave en het Brabantse Zeeland. Steden als Nijmegen, ’s-Hertogenbosch en Eindhoven zijn zeer goed te bereiken en in de omgeving is de paardensport zeer goed vertegenwoordigd. Het open landschap met akkers, weilanden en bossen nodigt uit voor een nadere kennismaking. Vrijheid, rust, ruimte en privacy zijn hier volop aanwezig. Alle benodigde voorzieningen waaronder scholen, winkels, openbaar vervoer, restaurants, sportfaciliteiten en supermarkten zijn in een straal van enkele kilometers aanwezig.

Indeling:
Begane grond:
Parkeer uw auto onder de verlichte carport en loop naar de entree van deze villa, gesitueerd in het rechterdeel. De hal, ingericht als bijkeuken, staat in verbinding met de keuken en een tweede hal. In deze hal zijn de meterkast, garderobenis en het gastentoilet met fonteintje. De schuine plafonds, granieten afwerking op de wanden en de leistenen vloer zorgen voor een aangename, luxe sfeer. Openslaande deuren geven toegang tot het terras aan de achterzijde.
De keuken is een sfeervolle ruimte met een groot raam, waardoor u mooi uitzicht heeft naar de siertuin aan de voorzijde. De hoekopstelling heeft een granieten aanrechtblad, granieten achterwand en een groot fornuis met dubbele oven. Met een druk op de knop zet u verse koffie terwijl de broodjes in de oven een goudbruine kleur krijgen. In de bijkeuken is een tweede keukenopstelling geplaatst waardoor dit een fantastische plek is voor de kookliefhebber.
Via de keuken loopt u de speels ingedeelde woonkamer in. Grote ramen aan drie zijden, de houten dakconstructie, open gashaard en airconditioning zijn elementen die direct opvallen. Er zijn twee zitkamers en er is ruimte om een grote eettafel neer te zetten.
In de woonkamer is een deur naar een tussenhal van waaruit het souterrain en de bovengelegen slaapverdieping te bereiken zijn. De slaapverdieping bestaat uit een lange overloop met meerdere garderobekasten, vier ruime slaapkamers en een badkamer. Net als in de woonkamer ziet u airconditioning en grote ramen met fraai uitzicht naar de paardenfaciliteiten en de tuin. De badkamer is ingedeeld met een whirlpool, inloopdouche, tweede toilet en een wastafelmeubel.

Souterrain:
Het stahoge souterrain biedt volop ruimte voor hobby, opslag en om vanuit huis te werken. Wat voorheen de garage was, is verbouwd tot hobbyruimte die bestaat uit twee aaneengeschakelde ruimtes en een inpandige berging. In een van de ruimtes is de opstelling van de wasapparatuur. Aan de voorzijde heeft u toegang tot de carport en aan de rechterzijde kunt u eveneens naar buiten.
Aan de achterzijde is een grote kantoorruimte met airconditioning en een deur naar het terras. In het gehele souterrain ziet u verwarming, een granieten vloer, veel lichtinval en deels inbouwverlichting.

Overige bijgebouwen:
Op het terrein ziet u niet alleen de villa en het chalet. Aan de voorzijde is een carport voor twee auto’s en verder staan er meerdere bergingen voor opslag. Ook is er een dubbele hondenkennel met nachthok en naast het chalet ziet u de installatie van de zonnepanelen.
Het grootste bijgebouw is de paardenstal (circa 15 x 8 meter) met een geïsoleerd dak, camerabewaking. 4 paardenboxen (waarvan 2 kraamboxen) en een ponybox. Aan de paardenstal is een hooiopslag gebouwd en verder ziet u een keukenblok, eigen cv-ketel, solarium, wasplaats en een zadelkamer.

Faciliteiten voor paarden:
De eerdergenoemde paardenstal is een van de vele paardenfaciliteiten die op het terrein aanwezig is. Wat denkt u van de fraaie, degelijke stapmolen en de gedraineerde buiten (dressuur)bak van 65 bij 20 meter, voorzien van verlichting. Alle faciliteiten zijn van hoge kwaliteit en verkeren in een uitstekende staat. In de hoek van het perceel is een afgerasterde weide met twee paardenboxen en een brede toegangspoort.

Exterieur:
Het gehele perceel is omheind en biedt vanaf de openbare weg optimale privacy. Aan de rand van het perceel ziet u vele hoge bomen en aan de achterzijde heeft u fraai uitzicht naar het aangrenzende, open landschap. Er zijn meerdere, grote en deels overdekte terrassen waar u heerlijk buiten kunt zitten met uitzicht naar de tuin en (dressuur)bak.
Al met al is dit een fantastische plek voor het houden en fokken van paarden. Uiteraard kunt u de bijgebouwen ook voor andere doeleinden gebruiken. De woning biedt verrassend veel ruimte om te wonen én werken, waarbij de kantoorruimte een eigen entree heeft.

Bijzonderheden:
- Het object heeft twee huisnummers (woning en chalet/ mantelzorg);
- In 2010 is het gehele object gerenoveerd;
- Airconditioning in de woonkamer, kantoorruimte en meerdere slaapkamers;
- Verwarming via twee cv-ketels met vloerverwarming in het woongedeelte;
- Diverse rolluiken aan de buitenzijde;
- Camera- en alarmsysteem aanwezig;
- Grondwaterpomp en een sproei-installatie;
- 34 zonnepanelen (eigendom);
- Keramische dakpannen en koperen goten

Meer informatie

T +31 (0)43 3470139 / +31 (0)475 407044
E info@alardvandervarst.nl

Afspraak maken

Kaart Lageheiweg 4 • Langenboom