Bergsheisteeg 1 • Weert • € 1.450.000,- k.k.

Soort woning Woonboerderij, vrijstaande woning
Woonoppervlakte 459 m2
Perceeloppervlakte 14.182 m2
Inhoud 1.350 m3
Totaal aantal kamers 7
Bouwjaar 1932
Brochure

Omschrijving

Ervaar rust, ruimte en natuur op een magnifieke plek in het buitengebied van Altweerderheide ten zuidwesten van Weert. Aan de Bergsheisteeg staan slechts enkele woningen, waaronder deze design woonboerderij met bijgebouwen op totaal 14.182 m² eigen grond. Vanaf de openbare weg is deze woonboerderij niet te zien, dankzij de situering op het perceel en de prachtige begroeiing. Open de poort naar dit stukje paradijs in Midden-Limburg, waar het leven goed is. Hier kunt u wonen combineren met werken, dieren houden en genieten van ongekend veel luxe.
Altweerderheide is een fantastische plek om te wonen, aan de rand van het bos met moerassen en heidegebieden. Ontdek het natuurreservaat van Altweerterheide naar de IJzerenman en loop naar de Tungelerwallen; stuk voor stuk prachtige natuur met een rijke flora en fauna. Via de Bocholterweg is Weert nog geen 4 kilometer rijden en bent u in luttele minuten op de autosnelweg naar Eindhoven of Maastricht en aan de andere zijde staat deze weg in verbinding met de Weerterweg naar Bocholt. Altweerterheide ligt midden in het gerensoverschrijdende Kempenbroek.

Indeling:
Begane grond:
Rij over de oprijlaan naar de woonboerderij, die de typische vormgeving heeft van een langgevelboerderij uit de eerste helft van de vorige eeuw. De ontvangsthal met vide en prachtige trap is een overweldigende ruimte, die letterlijk het hart vormt van de woonboerderij. Rechts in de hal is het zeer ruime gastentoilet.
Het linkerdeel van de woonboerderij is ingericht als woonkamer met fraai tuincontact en volop lichtinval een drie zijden. Bij het zitgedeelte ziet u een grote open haard en bij het eetgedeelte is een gemetselde trap naar de wijnkelder.
Aan de achterzijde is de stijlvolle keuken, met dezelfde vloer als in de hal. Er is ruimte voor een tweede eettafel en de keukenopstelling met kookeiland biedt alle benodigde ruimte om uw favoriete gerechten te bereiden.
U kunt in deze woonboerderij niet alleen wonen, maar ook werken. Het kantoor is een prachtige ruimte met een eikenhouten vloer en inbouwhaard, die grenst aan de ontvangsthal. Het grote raam verraadt dat hier vroeger de toegang naar de stal was en nu zorgt het voor de perfecte combinatie van lichtinval en uitzicht naar de tuin. Ook als atelier, praktijkruimte of slaapkamer is deze ruimte heel geschikt.
Waar vroeger het vee stond, is een prachtig binnenzwembad gerealiseerd. Dit is een plek waar u de dagelijkse hectiek vergeet en volop geniet van het warme water. Rondom het zwembad ligt prachtige leisteenvloer met ruimte voor ligbedden en bij de trapopgang is een douche gemaakt. Dubbele deuren verbinden het zwembad met de tuin.

Eerste verdieping:
De design trap verbindt de begane grond met de eerste verdieping, waar u als eerste op de overloop komt. Aan de aansluitende, dubbele hal grenzen drie slaapkamers, een badkamer, toiletruimte en de master bedroom met eigen badkamer en toiletruimte. Perfect voor een gezin, want de ouders en kinderen hebben elk hun eigen vleugel.
De master bedroom met open haard heeft een zeer ruime opzet en veel sfeer. In de aangrenzende badkamer ziet u een bad, inloopdouche en twee wastafels. Aan de andere kant van de gang zijn een bergkast(ruime kledingkast) en een toiletruimte.
In de rechtervleugel zijn drie fijne slaapkamers en de badkamer met een ligbad, inbouwkast en wastafel. Links van de badkamer is een aparte toiletruimte.

Bijgebouw:
Voor opslag, hobby en het houden van dieren is het bijgebouw een fantastische plek. U heeft de beschikking over drie multifunctionele ruimtes met meerdere garages (voor 5 auto's) en een stijlvol, overdekte terras (buitenkeuken) met schilderachtig uitzicht naar de tuin.

Exterieur:
U wordt de gelukkige eigenaar van een tuin met de uitstraling van een exclusief park. Het gazon, de borders, boomgaard en de hoge bomen vormen een prachtige compositie met optimale privacy.
In de boomgaard bevinden zich onder andere hoogstam appels, peren, kersen, pruimen walnoten en hazelnoten bomen.
De oppervlakte van het perceel biedt de mogelijkheid tot het houden van dieren, waarbij het bijgebouw als stal/dierenverblijf gebruikt kan worden of voor het realiseren van een Bed & Breakfast.

Bijzonderheden:
• Oorspronkelijk gebouwd in 1932 en geheel verbouwd in 2000;
• De woonboerderij en het bijgebouw zijn goed geïsoleerd;
• Zowel het bijgebouw als de woonboerderij zijn voorzien van vloerverwarming op de begane grond;
• Bestemming bedrijven/bedrijfswoning en verblijfsrecreatieve voorzieningen;
• Vele extra’s zoals een grondwaterput, binnenzwembad, een dubbele toegangspoort met oprijlaan en een alarmsysteem;
• Energielabel ...B
• Op 2,5 kilometer van Golfbaan Crossmoor
• Diverse maneges in de directe omgeving o.a. Dressuur- en Springstal De IJzeren Man, Stal van Horne, Dutch Top horses, Blue Stables, etc.
• Op 25 minuten (30 Km) van Eindhoven.
• Kempen airport op 15 minuten (12 Km) recreatie- en zakenvluchten

Meer informatie

T +31 (0)43 3470139 / +31 (0)475 407044
E info@alardvandervarst.nl

Afspraak maken

Kaart Bergsheisteeg 1 • Weert