Nederhof 42 • Stein • € 895.000,- k.k.

Woonoppervlakte 255 m2
Inhoud 738 m3
Totaal aantal kamers 5
Bouwjaar 2001
Brochure

Omschrijving

Graag nemen wij u mee naar een unieke zeldzaam beschikbare plek in Zuid Limburg!
Verscholen achter de voorburcht en gelegen naast de ruïne van Kasteel Stein kunt u alle drukte van de dag ontvluchten. Een plek om het leven te vieren en samen te zijn.
Het vertrekpunt voor eindeloze wandelingen door het aangrenzende natuurgebied.
Waar vroeger in de Middeleeuwen kasteel Stein heeft gestaan kijkt u nu uit op het oude poortgebouw met indrukwekkend donjon als tastbare herinnering aan het adellijk leven dat zich hier afspeelde.
Het moderne en comfortabele penthouse ligt op de vierde verdieping (vijfde woonlaag) en beschikt over een aantal belangrijke eigenschappen: hoogwaardige strakke en neutrale afwerking, luxe en ruimte (ca. 255 m2 aan woongenot).
Vanaf uw riante dakterras (80 m2!) hebt u een werkelijk uniek zicht op de ruïne van Kasteel Steijn en op het prachtige binnenterrein met stijlvolle bebouwing.
Het penthouse maakt onderdeel uit van een sfeervol complex met karakteristieke en monumentale gebouwen.
Stein is gemakkelijk bereikbaar, door op- en afritten verbonden met de autoweg A2 (Amsterdam-Luik) en de A76 (Antwerpen-Aken).
Kortom, een heerlijke plek om te wonen.

Soort woning Penthouse (incl. twee bergingen, drie parkeerplaatsen)
Bouwjaar 2001
Woonoppervlakte ca. 255 m2
Inhoud 738 m3
Bouwjaar 2001
Kozijnen Hardhout
CV Installatie Cv Ketel Nefit HR
Isolatie Dakisolatie, dubbelglas geheel, spouwisolatie
Servicekosten 325,03 p/mnd , vanaf 1 januari 2019
Bijzonderheden Alarminstallatie en airco
Grotendeels voorzien van zonwering

BEGANE GROND EN BINNENPLAATS
Via de loopbrug over de gracht betreedt u de imposante hoofdingang in de voormalige voorburcht van Kasteel Stein. U vindt hier de brievenbus en deurbel voorzien van microfoon en camera.
U bereikt zo het omsloten binnenterrein waar u gebruik kunt maken van een extra parkeerplaats.

Indeling Penthouse
Het penthouse is zowel vanuit de binnenplaats als vanuit de parkeergarage bereikbaar met de lift of via het trappenhuis.
U betreedt de representatieve hal van de woning (plavuizenvloer) met videofooninstallatie, garderobe en meterkast (2001). Hier is ook het luxe en complete (gasten)toilet met, vrijhangend toilet, urinoir en fonteintje.
De grote carré-vormige living (ca. 88 m2 met plavuizenvloer) is voorzien van een gashaard. Via 2 grote schuifpuien is het riante (deels overdekte) buitenterras te betreden.
De aan de living grenzende leefkeuken (ca. 23 m2 met plavuizenvloer) is voorzien van een luxe Bulthaup aanbouwkeuken in L-opstelling (combi-oven, inductiekookplaat met RVS afzuigkap, vaatwasser, koffie-machine, magnetron). In de aangrenzende bijkeuken vindt u naast de CV-ketel en boiler alle benodigde witgoedaansluitingen.
De hal die toegang geeft tot de slaapvertrekken heeft een ruime bergkast.
Slaapkamer 1: de masterbedroom (ca. 37 m2 met vloerbedekking) met grote fraaie inloopkast en schuifpui naar het dakterras.
Badkamer 1: in de masterbedroom uw privé en luxueus uitgevoerde badkamer (volledig betegeld) met plavuizenvloer, designradiator, hoek-douche, toilet (vrijhangend met inbouwreservoir), ligbad (whirlpool) en 2 wastafels.
Slaapkamer 2: (ca. 17 m2 met vloerbedekking) met vaste kast en deur naar het dakterras.
Slaapkamer 3: (ca. 16 m2 met vloerbedekking) met bergkast.
Badkamer 2: (volledig betegeld) met plavuizenvloer, designradiator, mechanische ventilatie, douche, toilet (vrijhangend met inbouwreservoir) en 1 wastafel
Het op het westen gelegen dakterras (ca. 80 m2) met uniek uitzicht is vanuit de keuken, de woonkamer en de masterbedroom met schuifpuien te bereiken en vanuit slaapkamer 2 via een deur. Het heeft een aparte terrasberging en een groot zonnescherm.

Souterrain
Via lift en trappenhuis te bereiken alwaar twee bergingen (totaal 18 m2)
Het souterrain heeft een direct verbinding met de garage met 2 vaste parkeerplaatsen.

GESCHIEDENIS, OMGEVING EN LIGGING
Op en zeer strategisch punt, waar de heuvelrug “de Hanekraak”uitsteekt en er tussen de Ur en de Maasbocht slechts weinig vlak terrein over was, ligt het kasteel van Stein.
In oorsprong een ronde donjon op een kunstmatige heuvel of motte, groeide het kasteel uit tot een veelhoekig complex met voorburcht.
Dat laatste gedeelte is in gebruik gebleven, het kasteel zelf verviel tot een nog immer indrukwekkende ruïne.
Op en rond het terrein van de voorburcht is dit bijzondere nieuwbouwproject La Basse Court gerealiseerd.
Kasteel Stein valt in twee delen uiteen. Enerzijds is er de ruïne van de donjon en de dienstgebouwen met hun poorten op de kasteelheuvel, anderzijds de inmiddels deels gesloopte gebouwen van het voormalig missiehuis in de voorburcht. De omgrachte motte heeft een veelhoekige plattegrond, die gedefinieerd wordt door de keermuur. Daarbinnen staat de oudste woontoren, waarvan het in Maaskeien uitgevoerde basement dertiende-eeuws is. Op die onderbouw is in de veertiende eeuw in mergel de “witte toren” gebouwd, tegelijk met de keermuur.
Oorspronkelijk had de toren een binnen een trans staande torenspits. Nu is die afgedekt met een vlak dak.
Van de 60 x 40 meter grote voorburcht zijn het gotisch geprofileerde poortgebouw en de op mergelstenen muren gefundeerde aansluitende vleugels in eerste aanleg zeventiende-eeuws, met wijzigingen uit de achttiende eeuw.

Sinds 1922 is hier herhaaldelijk ingrijpend verbouwd. Aan de zuidkant, haaks op deze vleugel, staat een landhuis uit de periode 1830-1840, dat wat opzet betreft achttiende – eeuws is.
Tot voor kort was dat huis vergezeld van grote aanbouwen uit de tijd van het missiehuis, die inmiddels zijn vervangen door nieuwbouw met appartementen.
Waar de oorspronkelijke vleugel haaks met het westen loopt, volgt een remise voor paarden en koetsen van rond 1880, die inmiddels eveneens is verbouwd tot wooneenheden.
Het gehele terrein is nog altijd omgracht.

Nu is Stein, eens een heerlijkheid, uitgegroeid tot een modern woonoord en de gemeente van die naam, van rond de 27.000 inwoners, omvat tevens de kernen Elsloo, Urmond, Meers en Berg aan de Maas. In het onlangs nieuw gerealiseerde winkelcentrum vindt u een diversiteit aan winkels en het multifunctionele centrum "De Grous". Tevens kent Stein een aantal eetgelegenheden waaronder de gezellige bierbrouwerij "de Fontein" welke op loopafstand gelegen is. Oud Stein is schilderachtig mooi. De mergelstenen toren van de St. Martinuskerk stamt uit de veertiende eeuw.

De ligging bij belangrijke wegverbindingen en aan vaarwegen heeft voor Stein eeuwenlang voordelen opgeleverd en in de 21e eeuw is dat nog steeds het geval.

Meer informatie

T +31 (0)43 3470139 / +31 (0)475 407044
E info@alardvandervarst.nl

Afspraak maken

Kaart Nederhof 42 • Stein