Visserweert 17 • Roosteren • € 659.000,- k.k.

Soort woning Woonboerderij, vrijstaande woning
Woonoppervlakte 164 m2
Perceeloppervlakte 8.021 m2
Inhoud 1.605 m3
Totaal aantal kamers 8
Bouwjaar 1800
Brochure

Omschrijving

Op een unieke plek in het buitengebied van Roosteren, pal aan de Maas, in de historische “vrye heerlykheyt Visscherweert” staat deze vroeg 19e eeuwse woonboerderij met diverse schuren op maar liefst 8021m2 eigen grond. Dit is de ultieme plek voor de liefhebbers van rust en ruimte met vrij uitzicht en volop ruimte om paarden of andere dieren te houden. Of om een botanische of artistieke omgeving te creëren, om maar wat te noemen.
De charmante woning vormt één aansluitend geheel met de voormalige koeienstal die voor diverse doeleinden gebruikt kan worden. Aan de rechterzijde staat een grote schuur met 5 paardenboxen, hooizolder en nog vele vierkante meters om naar eigen smaak in te vullen. Het rode pannendak, de ramen met raamluiken, enorme notenboom, weides en boomgaard geven dit unieke object een onweerstaanbare charme.
Vanaf de A2 rijdt u richting Roosteren en volgt u de Ruitersbaan richting Illikhoven. Net voor het Maashöfke rijdt u de brug op en slaat u de Visserweert in; een historisch eilandje zonder doorgaand verkeer. Aan de achterzijde van het perceel stroomt de Maas met aan de overzijde een prachtig gebied wat grenst aan het in ontwikkeling zijnde natuurreservaat Elerweerd. Alle benodigde voorzieningen vindt u in het nabijgelegen Roosteren, Born, Susteren en Echt. Pluspunt is hier ook de directe nabijheid van Maaseik, met o.a. zijn geroemd onderwijsaanbod (voor kids van 2,5 tot 18 jaar).
Op Visserweert woont u strategisch ten opzichte van Eindhoven, Maastricht (A2), de snelweg 46 richting Düsseldorf en de E314 richting Leuven/Brussel.

Indeling woning:
Begane grond:
Aan de rechterzijde is de entree van deze charmante woonboerderij. Via de prachtige voordeur komt u in de statige hal met een donkere plavuizen vloer en de bordestrap naar de eerste verdieping. De authentieke deur aan de rechterzijde geeft toegang tot de L-vormige woonkamer die een en al karakter uitstraalt. De houten vloer, schouw met open haard en oud-Makkums tegeltableau en de originele ramen in roedeverdeling trekken direct uw aandacht.
De zeer ruime eetkeuken is vanuit de hal en woonkamer te bereiken. Dit is het hart van de woonboerderij met ruimte voor een grote tafel. In de hoek van de keuken is een deur naar de ruime bijkeuken die in verbinding staat met de badkamer en een tweede hal, die fungeert als tweede entree. In de bijkeuken is onder andere ruimte voor de wasmachine, droger en een vriezer. In de vernieuwde badkamer ziet u een douche, toilet en een wastafelmeubel met spiegelkast.

Eerste verdieping:
De overloop met twee dakramen is een fraaie ruimte boordevol sfeer en mooie details. Op deze verdieping zijn drie slaapkamers, waarvan twee groot genoeg zijn om als tweepersoonskamer te gebruiken. De kamer aan de rechterzijde heeft een inloopkast en op nagenoeg de hele verdieping ligt een fraaie houten vloer. Op diverse punten is de houten dakconstructie in het zicht gehouden.
De laatste ruimte op deze verdieping is de zeer ruime toiletruimte met wastafel. Gezien de grootte van deze ruimte is het mogelijk om een douche te realiseren waardoor dit een volwaardige badkamer wordt. Net als in de naastgelegen slaapkamer zijn er vaste kasten in de schuinte van het dak gemaakt.

Schuren:
Bij de woning horen meerdere schuren voor opslag, hobby en het houden van dieren. Aan de woonboerderij grenst een grote schuur die bestaat uit vier ruimtes. Voorheen was dit de koeienstal en nu is dit een ruimte die u een eigen invulling kunt geven. Twee ruimtes hebben een schuifdeur naar het grasveld aan de achterzijde.
Aan de andere kant van de oprit staat de tweede stallencomplex met meerdere ruimtes, een hooizolder en vijf paardenboxen voorzien van water en elektra. Het rode pannendak, de stalramen en houten deuren geven deze schuur karakter. Deze schuren en het perceel van 8021m2 maken dit object zeer geschikt voor het houden van paarden of andere dieren.

Exterieur:
Er zijn in totaal 6 kadastrale percelen met een gezamenlijke oppervlakte van 8021m2. Deze vlakke, goed bruikbare percelen zijn verdeeld in meerdere weides en een boomgaard. Een van de percelen (groot 2.225m2) is aan de overzijde van de straat gesitueerd. Aan de voorzijde staat een prachtige notenboom en op eigen terrein is ruim voldoende plek voor meerdere auto’s, de paarden- of botentrailers en andere voertuigen.
Onder omstandigheden is splitsing in een tweetal woonadressen een mogelijkheid.

Bijzonderheden:
- De woonboerderij is oorspronkelijk gebouwd rond 1800 en in 1974 voor het laatst gerenoveerd. De schuren zijn in 1984 (linkerdeel) resp. 1992 grondig gerenoveerd;
- Verwarming via een oliegestookte cv-ketel met een tank van ca. 2000 liter;
- Warm water via een gehuurde boiler;
- De aanwezige gierkelders zijn al lang niet meer in gebruik;
- Riolering en zinkputten aanwezig;
- De bedrading/elektra is vervangen;

Meer informatie

T +31 (0)43 3470139 / +31 (0)475 407044
E info@alardvandervarst.nl

Afspraak maken

Kaart Visserweert 17 • Roosteren