Kokkelertstraat 17 • Roosteren • € 679.000,- k.k.

Woonoppervlakte 155 m2
Perceeloppervlakte 20.200 m2
Inhoud 1.106 m3
Totaal aantal kamers 7
Bouwjaar 1960
Brochure

Omschrijving

Op een prachtige locatie net buiten Roosteren, op iets meer dan 300 meter van de Maas, staat dit fantastische paardenobject op iets meer dan 20.000m2 grond. Het geheel bestaat uit een vrijstaand woonhuis, een grote werkplaats, schuur met overkapping en een stallencomplex met 6 ruime stallen. Alle voorzieningen voor het houden van paarden zijn aanwezig waaronder een Equaflow rijbak van 20 bij 40 meter, meer dan 15.000m2 weide, wasplaats met solarium en automatische drinkbakken in de stallen en weide. Dit is de ultieme plek voor de paardenliefhebber, zeker gezien de ligging nabij Rivierpark Maasvallei en natuurgebied de Rug.
De Kokkelert is een klein buurtschap aan de westkant van Roosteren. Aan het einde van de straat is dijk naar de Maas, die op deze plek de bekende ‘krul’ maakt. In de straat is geen doorgaand autoverkeer; hier komen voornamelijk wandelaars en fietsers. Het Belgische Maaseik met vele voorzieningen is vlakbij, net als Born, Susteren en Echt. Goede onderwijsvoorzieningen (basis- en middelbaar onderwijs) is zowel in Nederland als België in ruime mate aanwezig. Op circa 2 kilometer is de oprit van de A2 richting Maastricht, Roermond en Eindhoven gesitueerd.

Indeling:
Begane grond:
Via de met grind bedekt oprit loop je naar de voordeur van deze verrassend ruime woning. In de hal zie je een houten lambrisering, hardhouten deuren, glas-in-lood en de trap naar de eerste verdieping. Onder deze trap is de trap naar de wijn-/provisiekelder.
De keuken is vanuit de woonkamer en de hal te bereiken. Door het grote raam valt veel licht naar binnen en op de vloer liggen grote, donkergrijze plavuizen. De hoekopstelling is voorzien van diverse inbouwapparatuur: een keramische kookplaat, afzuigkap, vaatwasser en een combi-oven/magnetron. De keuken biedt genoeg ruimte voor een grote servieskast en een koel-/vriescombinatie.
Achter de deur met glas-in-lood is de zeer lichte woonkamer met vernieuwde kozijnen, een mooie laminaatvloer en een inbouwhaard. Er is meer dan genoeg ruimte voor een grote eettafel, dressoir, zithoek en een tv-meubel.
Dubbele deuren in de woonkamer geven toegang tot een ruime kantoorruimte met een eigen toegang, laminaatvloer en een deur naar de garage. Dit is een fijne plek om vanuit huis te werken; uiteraard kun je deze ruimte gebruiken als tv-kamer of speelkamer van de kinderen.
In de keuken is een deur naar een portaal van waaruit de toiletruimte, badkamer en de kantoorruimte te bereiken zijn. De toiletruimte is voorzien van een fonteintje en in de badkamer zie je een wastafel, bad en een douche.
Aan de achterzijde is een zeer ruime werkplaats van circa 97m2 met een aangebouwde berging van ca. 18m2. Deze multifunctionele ruimte is voorzien van een betonvloer, elektra, krachtstroom en meerdere (openslaande) deuren. De berging is ook vanaf de oprit te bereiken.
De schuur en de voormalige koe stal, verbouwd tot paardenstallen, vormen samen het grote bijgebouw in L-vorm. Grote, openslaande deuren zorgen voor een goede toegankelijkheid vanaf het voorterrein en alle benodigde voorzieningen voor het houden van paarden zijn aanwezig: een afsluitbare zadelkamer, wasplaats met solarium en 6 stallen met ruime afmetingen (3.50 x 3.30 meter of groter). De diepte is meer dan 20 meter, de breedte is circa 11.50 meter en de nokhoogte is 5 meter. Aan de achterzijde is de aangebouwde schuur met een overkapping voor de opslag van hooi, stro en landbouwvoertuigen.

Eerste verdieping:
Vanaf de overloop zijn drie slaapkamers en een berging te bereiken. Aan de voorzijde zijn de twee grootste slaapkamers, waarvan een met een sauna. De kozijnen en diverse werkzaamheden zijn reeds uitgevoerd maar de kamers dienen deels nog afgewerkt te worden (vloer/wand).

Zolder:
In de nok van de woning is een bergzolder, te bereiken vanaf de overloop.


Exterieur:
Er is ruime parkeergelegenheid op eigen terrein voor auto’s, paardentrailers en landbouwvoertuigen; op de oprit, op het parkeerterrein aan de linkerzijde en voor het stallencomplex. Links van het parkeerterrein is een dierenweide met fruitbomen; hier grazen nu de schapen.
De tuin is gesitueerd rechts van de woning. Aan de voorzijde is recent een degelijke omheining met poort geplaatst; hier zal de klimop binnen een paar jaar zorgen voor een groene wand. In de tuin zie je een groot terras, een border met diverse beplanting en een halfverhard terrein aan de kant van het stallencomplex.
Aan de achterzijde zijn de Equaflow rijbak, de stapmolen en de weide gesitueerd. De rijbak van 20 bij 40 meter ligt binnen het bouwvlak en kan (na verkrijging van een omgevingsvergunning) worden verbouwd tot binnen hal). De rijbak heeft een waterbuffer van 68m3 en 5 meter hoge, vergunde verlichting. Rechts van de rijbak staat de stapmolen met een diameter van 20 meter.
De weides zijn voorzien van sproeiers (direct naast de rijbodem), automatische drinkbakken en een entree aan de achterzijde (Daalderweg). De huidige eigenaren hebben een Eventing oefenterrein van circa 1 hectare gemaakt, inclusief aparte wei om te parkeren. Deze wei is aan de achterzijde gesitueerd.

De huidige eigenaren hebben nagedacht over een aantal aanvullende gebruiksmogelijkheden van deze unieke locatie. Hiervoor is nog geen omgevingsvergunning aangevraagd:
* Aanbouw eventueel te realiseren in een appartement (t.b.v. mantelzorg), een Bed and Breakfast of een tweede woning;
* Kleinschalige camping/ camperplaatsen in de achterste weides (aankomst vanuit onverharde weg, apart van de buurt);
* Max. 200 m2 (detail)winkel met boerderij aanverwante producten;
* Chalet verhuur (5-10 stuks);
* Mogelijkheid om nieuwe stallen te bouwen achter de rijbak (bouwvlak) en eventueel ruilen tegen bebouwd oppervlak oude koestal;
* Opslag van caravans in de loods;
* Schuilgelegenheden in de weide;
* Ondergeschikte horeca/kantine (fietsroute loopt langs de Kokkelert).

Gezien de voornoemde mogelijkheden van uitbreiding en gebruik zijn de gronden en opstallen zowel in privé en/of in combinatie als onderneming te exploiteren.

Meer informatie

T +31 (0)43 3470139 / +31 (0)475 407044
E info@alardvandervarst.nl

Afspraak maken

Kaart Kokkelertstraat 17 • Roosteren