Venloseweg 78 • Roermond •

Woonoppervlakte 250 m2
Perceeloppervlakte 125 m2
Inhoud 600 m3
Bouwjaar 1882
Brochure

Omschrijving

Roermond – Venloseweg 78
Wonen of werken in een bijzonder monument zoals bijna niemand doet? Een droom die vele mensen hebben, maar slechts enkelen te beurt valt. In Roermond, in het Carmelitessenklooster bevindt zich zo een unieke kans!

Alard van der Varst Makelaars & Taxateurs o.z. biedt in de Theresiakapel van het oude Carmilitessenklooster te Roermond een unieke mogelijkheid om te wonen / werken aan.

Geschiedenis
Het klooster van de Carmelitessen aan de Venloseweg werd gebouwd in 1882 naar een ontwerp van architect Johannes Kayser. De grondbeginselen van de Carmel (te weten strikte afzondering, beschouwing, armoede en zwijgzaamheid) reguleren het leven van de Carmelitessen en hebben de vormgeving van het klooster aan de Venloseweg mede bepaald. In 1950 vond een uitbreiding van de kloosterkapel plaats in westelijke richting. Aan de zuidelijke zijgevel van deze uitbreiding werd de kleine Theresiakapel gebouwd.
Eventueel parkeerplaatsen in parkeerkelder in kloostertuin bij te kopen.

Bestemming: woon / werkbestemming
Oppervlakte: 250 m2
Cv installatie: combiketel 2016.

Indeling
Begane grond
De entree van de kapel vindt u aan de Venlosewegzijde. U bereikt de ontvangsthal v.v. authentieke tegelvloer in Namense steen en meterkast.
Deze ontvangsthal biedt u toegang naar de eerste verdieping en naar de begane grond van de kapel.
De begane grond is onderverdeeld in verschillende sfeervolle ruimten met o.a. authentieke tegelvloeren in Namense steen, prachtige glas-in-loodramen en verschillende authentieke opdrukken op de muren.
Op de begane grond is verder een toilet (zwevend) met douche gelegen en een tweede toilet.

1e verdieping
De eerste verdieping is bereikbaar via de vaste trap in de ontvangsthal.
De verdieping is ingedeeld als woon- of kantoorruimte.
Voorts vindt u hier een handige bergkast. De ruimte oogt zeer ruim door de hoge plafonds in gotische stijl, de spitsboogvormige glas-in-loodvensters (uit atelier Den Rooyen uit Roermond) en onder de dakranden een decoratief metselwerk.

Meer informatie

T +31 (0)43 3470139 / +31 (0)475 407044
E info@alardvandervarst.nl

Afspraak maken

Kaart Venloseweg 78 • Roermond