Pollartstraat 1 • Roermond • Prijs op aanvraag

Woonoppervlakte 110 m2
Inhoud 407 m3
Totaal aantal kamers 4
Bouwjaar 1670
Brochure

Omschrijving

Dit appartement is één van de 7 bijzondere exclusieve appartementen die zijn gerealiseerd in het Bisschoppelijk Paleis. Momenteel in gebruik als exclusieve kantoorruimten maar eenvoudig om te turnen naar een hoogwaardige woonruimten.

Bij het creëren van een interieurontwerp voor een dergelijk monumentaal pand is het van essentieel belang om respect te tonen voor de oorspronkelijke architectuur en tegelijkertijd een stijlvolle en authentieke sfeer te behouden.
Het fundament van het ontwerp is gebaseerd op het behoud van de historische elementen en de prachtige architectonische details die het paleis kenmerken. Sierlijsten, ornamenten en originele houtsnijwerken worden zorgvuldig gerestaureerd, waardoor de oorspronkelijke pracht in ere wordt hersteld.

Unieke kenmerken
Deze benedenwoning straalt ruimte en licht uit met hoge sierlijke plafonds, open haardpartij en fijne details.
Het behoud van de originele details geeft het pand karakter, terwijl modern comfort is toegevoegd om het hoogste niveau van luxe wooncomfort te bieden. Interne muurisolatie, HR dubbele beglazing, airconditioning, domotica, een gezellige gashaard, visgraad parketvloer zijn slechts enkele voorbeelden van het verhoogde wooncomfort.

Heeft u er altijd al van gedroomd om in zo’n hoogwaardig afgewerkt appartement te wonen? Bel dan voor een bezichtiging en ervaar aan den lijve de grandeur van dit woonobject.

Indeling Appartement
Begane grond:
De entree bevindt zich in de linker zijgevel van het Bisschoppelijk Paleis.
Hier bevindt zich de centrale hal met natuurstenenvloer en met de toegang naar de kelder en het appartement.

Huidige indeling appartement:
Kantoor, receptie of woonkeuken 30 m2
Kantoor of Living met zitkamer (46 m2)
Kantoor 20 m2 / of slaapkamer
Toiletten, dames / heren met fonteintje en digitale spiegel
Pantry met kitchenette en meterkast.
De keukenblok bezit de volgende apparatuur: vaatwasser, koelkast, combi -oven, inductie kookplaat met twee zones en inbouw koffiemachine.

Wonen 110 m2
Inhoud 407 m3
Kozijnen hardhout
Isolatie dubbele isolerende beglazing , vloerisolatie
Cv installatie combiketel, gashaard in living
Bijzonderheden:
Domotica verlichting
Airco
Alarminstallatie met vingerafdrukherkenning
Verlichtingsarmaturen: wandverlichting, inbouwspots en plafondverlichting
Plafonds voorzien van sierlijsten en speakers
Hoogwaardige visgraad parketvloer en marmer tegelvloer
Gestucte wanden v.v. hoogwaardige houtenwandkasten, data en wandcontactdozen.
Servicekosten VVV per maand Euro 205,92
Bestemming: woondoeleinden en kantoren.
Rijksmonument

Interieur:

Het kleurenpalet wordt geïnspireerd door de natuurlijke omgeving van het paleis. Zachte aardetinten zoals warme terracotta, diepe olijfgroen en klassiek crème wit worden gebruikt om een gevoel van rust en sereniteit te creëren. Deze kleuren worden subtiel aangevuld met luxueuze accenten, die de grandeur van het paleis benadrukken.
Het eindresultaat is een interieurontwerp dat het Bisschoppelijk Paleis in Roermond eer aandoet. Een samensmelting van authentieke elementen, stijlvolle inrichting en respect voor de prachtige architectuur die dit historische pand rijk is. Een plek waar heden en verleden in harmonie samenkomen en bezoekers betoverd worden door de tijdloze schoonheid van dit unieke monument

Waardering Gebouw.
Het BISSCHOPPELIJK PALEIS bezit cultuurhistorische waarden als bijzondere uitdrukking van een geestelijke ontwikkeling van de rooms katholieke kerk in Limburg, onder meer door het herstel van het Bisdom Roermond. De architectuurhistorische waarden worden bepaald door het bijzonder belang van met name het archief voor het oeuvre van de architecten J. en C. Franssen en vanwege de hoogwaardige esthetische kwaliteiten van het ontwerp, het materiaalgebruik en de ornamentiek. Het gebouwen is van bijzondere betekenis en wegens de situering verbonden aan de ontwikkeling van de stad Roermond en zijn van bijzondere betekenis voor het aanzien van Roermond als Bisschopsstad.
Verder is het object van belang vanwege de architectonische gaafheid van het exterieur. Het pand is typologisch en functioneel zeldzaam en van uitzonderlijk belang vanwege de cultuurhistorische waarden.
Het bisschoppelijk paleis is van algemeen belang door de cultuurhistorische en architectuurhistorische waarden, de gaafheid en de zeldzaamheid.

Meer informatie

T +31 (0)43 3470139 / +31 (0)475 407044
E info@alardvandervarst.nl

Afspraak maken

Kaart Pollartstraat 1 • Roermond