Blekerij 52 A • Maastricht • € 1.295.000,- k.k.

Woonoppervlakte 204 m2
Perceeloppervlakte 697 m2
Totaal aantal kamers 7
Bouwjaar 2020
Brochure

Omschrijving

Inleiding:
Iedere dag genieten van een panoramisch uitzicht op de beroeps- en pleziervaart, het Limburgs Gouvernement en Ceramique. Een van de mooiste villa’s van Maastricht wordt getransformeerd in twee state-of-the art appartementen van uitzonderlijke kwaliteit en met een royale maatvoering. Hier worden alle woonwensen werkelijkheid en wordt genieten met hoofdletters geschreven. Kiest u voor Louis op de begane grond, een gelijkvloers appartement van 204m2 met een privé tuin of voor Leonard, een penthouse-maisonnette van maar liefst 325m2 met meerdere balkons en loggia’s?

Locatie:
Dit unieke project wordt gerealiseerd aan de Blekerij, een rustige straat direct aan de Maasoever. Na een korte wandeling staat u middenin het historische centrum van Maastricht of in de wijk Sint Pieter met vele voorzieningen op hoog niveau. Binnen een paar minuten rijdt u de Kennedybrug richting de snelwegen A2/A79 of volgt u de Prins Bisschopsingel richting Hasselt. Iets verder langs de Maasoever zijn de jachthaven en aan de overzijde van de Hoge Kanaaldijk wandelt u richting de prachtige natuur rondom de Sint Pietersberg.

De Appartementen:
Indien u de nieuwe bewoner wordt van Louis of Leonard dan krijgt u het eigendom van een gloednieuw appartement of penthouse in casco staat, hetgeen betekent dat u de afbouw volledig in eigen beheer en naar eigen wensen kan laten uitvoeren. Het souterrain biedt ruimte voor een gezamenlijke fietsenkelder, opslag voor huisvuil, een technische ruimte en bergingen. Het privéterrein wordt ingericht als gezamenlijke tuin en parkeergelegenheid, inclusief laadpunten voor hybride auto’s en beveiligd met een automatische schuifpoort en video-intercomsysteem.

Louis, begane grond
Louis is bereikbaar middels de hoofdentree en de centrale ontvangsthal met lift en imposant trappenhuis. Het appartement heeft twee stijlkamers met een plafondhoogtes van 4,60 meter en een woonoppervlakte van 204m2. Het uitzicht op de Maasoever is formidabel en de lichtinval zal uw binnenhuisarchitect uitnodigen voor een passende indeling. De aangrenzende privétuin van circa 77m² wordt geleverd inclusief een tuinontwerp door een bekende tuinarchitect. Dit appartement beschikt over twee parkeerplaatsen op het gezamenlijke parkeerterrein en een berging in het souterrain. De mooie, grote kamers van het appartement zijn niet alleen geschikt om ruim te wonen maar ook om wonen met werken aan huis te combineren.

Bouwhistorie
De Eclectische villa aan de Blekerij 52 werd in opdracht van de familie Louis Leonard Joseph L’hoëst. Van oorsprong was het naastgelegen pand aan de Blekerij 50 onderdeel van de villa, maar werd later afgesplitst. L’hoëst was omstreeks het midden van de negentiende eeuw betrokken bij de oprichting van de papierfabriek L’hoëst, Weustenraad & Cie, de latere KNP en tegenwoordig SAPPI. De verantwoordelijke architecten van de villa waren Remont & Fils, te Luik (B). de bouw van deze villa heeft naar alle waarschijnlijkheid plaatsgevonden in de periode tussen 1880 en 1890.
De villa is gesitueerd in een klein gebied op de westelijke Maasoever, dat oorspronkelijk door het gedempte kanaal naar Luik van het villapark werd gescheiden. Vanwege deze situering is de villa sterk verbonden met de negentiende -eeuwse stedelijke ontwikkeling van Maastricht. Van groot belang vanwege de historische -ruimtelijk relatie met omringende wateren, wegen en voorzieningen.
Na het afschaffen van de vestingwet in 1867 werd het vrijgekomen bouwterrein aan de zuidzijde van de stad Maastricht, door de welgestelde Maastrichtenaren “ingenomen.” Deze lieten hier vanaf 1887 een hoeveelheid aan riante villa’s bouwen. De villa L’hoëst vormt dan ook een van de eerste exempelaren die alhier in get “Villapark” gebouwd werd.

Meer informatie

T +31 (0)43 3470139 / +31 (0)475 407044
E info@alardvandervarst.nl

Afspraak maken

Kaart Blekerij 52 A • Maastricht