Steve Bikostraat 29 • Heerlen • € 1.000.000,- k.k.

Woonoppervlakte 350 m2
Perceeloppervlakte 2.573 m2
Inhoud 1.500 m3
Totaal aantal kamers 8
Bouwjaar 1990
Brochure

Omschrijving

Urban Villa ontworpen met tijdloze architectuur volgens de principes van Bauhaus op maar liefst 2573 m² eigen grond, inclusief de mogelijkheid voor het bouwen van een tweede woning

In een van de mooiste wijken van Heerlen staat een zeer ruime Urban Villa op loopafstand van het Limburgse heuvelland en het Zuyderland Medisch Centrum. Deze villa is onder architectuur gebouwd volgens de principes van Bauhaus, waar een gebouw als een kunstzinnige en architectonische eenheid wordt gezien. Dit begint meteen met de zwarte kubus, die het hoofdgebouw aan de Steve Bikostraat vormt, met daarin de straat die in de vorm van een pad het beeld van de villa domineert. Aan de linkerkant zijn de natte gedeelten gesitueerd (tweede keuken, badkamer en toiletten) en aan de rechterkant de zachtere woonomgeving (kantoor- annex leefruimten). Dit pad vormt de verbinding naar het daaropvolgende, eigentijds ontworpen Barcelona paviljoen (Mies van der Rohe) met daarin de grote keuken en indrukwekkende living. Net zoals bij het Barcelona paviljoen zijn niet de muren, maar de kolommen dragend waardoor verschillende zones ontstaan in de dining en de living – allen met geheel eigen, onbelemmerd zicht naar de tuin. Het pad doorkruist de villa naar het niveau van de lounge en de garage; onderweg naar het einde van de tuin met een ingang aan de Doctor Clemens Meulemanstraat. Het achterste deel van de tuin biedt de mogelijkheid om een woning te bouwen, wat deze villa zeer geschikt maakt voor mantelzorg of samenwonen met familie.

Het unieke van deze Urban Villa ontstaat door een hoog afwerkingsniveau, consistent doorgevoerde architectuur, een rondom gelegen tuin en de ervaring van een verrassende indeling waarin veel mensen zich onmiddellijk thuis voelen. Daarnaast is deze Urban Villa naar eigen inzichten in te delen om wonen en werken te combineren, een eigen praktijk aan huis te hebben of om levensbestendig te wonen. Het huis ademt de tijdloze, moderne sfeer van Bauhaus en overweldigt de bezoekers door de combinatie van veel en verrassend gelegen grote ruimten. Iedere zone in de villa heeft een geheel eigen zicht op de tuin en de vier terrassen, die zijn aangelegd op het ritme van de zon.

Hoogwaardig wooncomfort en duurzaamheid
Modern comfort is naadloos verweven met het design van de Urban Villa. Zo is er een uitgebreid domoticasysteem waardoor de toegang tot de villa, de regeling van de temperatuur, het licht, de muziek en het alarm zijn geautomatiseerd. De villa heeft energielabel A en is via airco’s met warmtepompen comfortabel te verwarmen én te koelen tegen lage kosten. Op het dak, uit het zicht, liggen maar liefst 60 zonnepanelen.

Locatie
De Urban Villa staat aan het einde van de Steve Bikostraat in een rustige, mooie villawijk in Heerlen. Alle benodigde voorzieningen waaronder winkels, supermarkten en het centrum van Heerlen zijn te voet en met de auto uitstekend te bereiken. Dat geldt ook voor het treinstation en de snelwegen (A76/A2 en de A79) naar Maastricht, Aken en Sittard.

Indeling Urban Villa

Begane grond
De overdekte entree biedt een optie om pakketten uit het zicht en beschermd tegen weersinvloeden te kunnen plaatsen. Best praktisch in deze tijd, waarin online winkelen een enorme vlucht heeft genomen. Via de voordeur komt u in de eerste hal, die via een deur is gescheiden van het huidige office (voormalige woonkamer) met daaraan verbonden nog een tweede, multifunctionele ruimte (voormalige eetkamer). Beide ruimten zijn geschikt om op een riante manier thuis te werken, kunnen functioneren als tweede living en dining. Er is de mogelijkheid om slaapkamers te realiseren ten behoeve van levensbestendig wonen.
Verder is er een tweede hal met garderobe, toiletruimte en toegang tot zowel het souterrain als de bovenverdieping. In het zwarte hoofdgebouw is er op de begane grond toegang tot een tweede (bij)keuken.
Via de gang loopt u naar het ‘Barcelona paviljoen’ met daarin de keuken, ruime living, moderne keuken en dining zone. In iedere ruimte heeft u fraai lichtinval, zicht op de tuin en er is toegang tot twee terrassen en de tuin. Bijna vergeten te vermelden is de afgezonderde ruimte, die als bibliotheek is ingericht.

Verdieping
Via de gang, die fungeert als centrale verbinding van de verschillende woonzones, gaat u met een stijlvolle trap (Urban Design) naar de bovenverdieping. Hier zijn drie ruime slaapkamers, waaronder de ruime master bedroom, een walk-in closet, separate toiletruimte en een badkamer in origineel Bauhaus design. De gang op de verdieping heeft een fraaie Urban uitstraling en is een baken van licht. Iedere kamer op deze verdieping heeft ruim voldoende kastruimte, inclusief een aparte kast naast de toiletruimte op deze verdieping.

Souterrain 1
Vanuit de hal op de begane grond is er toegang, via dezelfde Urban design trap, naar souterrain 1. Hier zijn een kast met de domotica, de aansluitingen voor de wasmachine en de droger, de boiler en de verwarmingsketel gesitueerd. In twee zones is zeer veel bergruimte beschikbaar. Het souterrain is water- en vochtdicht en voorzien van een afvoer.

Souterrain 2
In de verbindingsgang is een trap naar souterrain 2. Hier zijn een stijlvolle lounge, muziekstudio, toilet-/doucheruimte en een ruime garage gesitueerd.

Tuin
De rondom de villa gelegen tuin heeft maar liefst vier terrassen en op verschillende plaatsen optimale privacy. Door het langgerekte karakter van de tuin ontstaan in de Urban Villa mooie vergezichten naar twee straten. De tuin onderstreept het unieke karakter van deze villa waar wonen, werken, leven en recreëren volledig in balans zijn.
Tenslotte is er een optie om een huis te bouwen op het achterste stuk van de tuin dat grenst aan de Doctor Clemens Meulemanstraat. Op dit moment is deze kavel integraal onderdeel van de tuin.

Bijzonderheden:
- Twee kadastrale percelen van totaal 2573 m² met de mogelijkheid voor het bouwen van een tweede woning (ook geschikt als mantelzorgwoning of familiehuis);
- Uitstekende ligging in een exclusieve villawijk op loopafstand van het centrum, Imstenraderbos en het Zuyderland Medisch Centrum;
- De villa is grotendeels voorzien van airco’s die zowel als koelsysteem als verwarmingssysteem gebruikt kunnen worden. Daarnaast is er conventionele verwarming in de villa;
- Op het dak liggen maar liefst 60 zonnepanelen (2019) met een opbrengst van circa 20.000 wp;
- De villa is voorzien van aluminium kozijnen en deuren, voorzien van HR++ glas;
- Energielabel A.

Meer informatie

T +31 (0)43 3470139 / +31 (0)475 407044
E info@alardvandervarst.nl

Afspraak maken

Kaart Steve Bikostraat 29 • Heerlen