Sittarderweg 5 • Born • Prijs op aanvraag

Soort woning Villa, vrijstaande woning
Woonoppervlakte 545 m2
Perceeloppervlakte 75.815 m2
Inhoud 3.800 m3
Totaal aantal kamers 20
Bouwjaar 1937
Brochure

Omschrijving

Wellicht ééns in een mensenleven komen landgoederen zoals "Den Decker" beschikbaar. Dit sfeervolle, romantische landhuis uit 1937, met luxe gastenverblijf, zonnepaneel structuur, en een uiterst moderne werkplaats, wasplaats en showroom bevindt zich op een droomlocatie, daar waar Maastricht, Aken en Luik elkaar naderen.

Dit imposante landgoed op een ruim bemeten omheind perceel van maar liefst 7,5 hectare heeft een prachtige ligging aan de rand van het Limbrichterbos en maakt op grond van haar originele en historische karakter gebruik van de fiscaal aantrekkelijk NSW status (natuurschoonwet 1928) zonder openstelling verplichting. Het geheel heeft daardoor een unieke en gewaarborgde privacy. Eventueel is nog meer grond aan te kopen aangrenzend aan het landgoed.

Het landhuis en beide bijgebouwen verkeren in een uitstekende staat van onderhoud en zijn voorzien van hoogwaardige materialen zoals koperen dakgoten, gebakken leistenen, hardhouten kozijnen. De ramen zijn voorzien van isolatieglas/renovatieglas met voorzetramen en het landhuis is geïsoleerd. Ook beide bijgebouwen zijn geïsoleerd; hier zijn kosten noch moeite gespaard om perfectie te benaderen.

Landhuis:
Het landhuis is verdeeld over vier verdiepingen; het souterrain, de begane grond, eerste- en de
tweede verdieping. Met respect voor de stijlkenmerken uit de jaren ’30 is het landhuis vanaf 2001
langjarig gerestaureerd en verbeterd met veel geduld en aandacht, en met gebruik van hoogwaardige originele materialen zoals eikenhout, Naamse steen, marmer en Farrow & Ball engelse verf producten.

Souterrain:
In het souterrain zijn een wijnkelder, barruimte, laundry, twee provisieruimtes, hobbyruimte en diverse ruimtes ten behoeve van de technische- en verwarmingsinstallatie.

Begane grond:
Op de begane grond is de uitnodigende entree van het landhuis die in verbinding staat met de
verbindings corridor. Vanuit deze corridor zijn onder andere een werk-/studeerkamer en een
vestibule met het gastentoilet te bereiken. De originele wand- en vloertegels zijn tijdens de renovatie behouden en geven goed weer in welke ambiance al meer dan 80 jaar wordt gewoond op dit landgoed.
De linkervleugel is in gebruik als kantoor-/vergaderruimte en bestaat uit drie ruimtes: een sfeervolle
vergaderruimte met een prachtige schouw, een zeer ruime kantoorruimte met uitzicht over het
landgoed en een praktische berging/archiefruimte. Houtkachels zorgen samen met de visgraat
parketvloer en de mooie kleuren op de muren voor een inspirerende werkomgeving.

Het hart van het landhuis wordt gevormd door de prachtige hall met de grote 17e eeuwse historische schouw, oorspronkelijk uit het kasteel in Born, een balkenplafond en dubbele deuren naar het zonnige terras. De prachtige vloer vormt een smaakvolle compositie met het stucwerk en de enigszins verborgen trappartij naar de eerste verdieping.
Vanuit de corridor loopt u via een portaal naar de sfeervolle keuken die in verbinding staat met een
ruime bijkeuken. Deze keuken toont een mix & match van klassieke en moderne elementen met een mooi resultaat. Er is ruimte om te ontbijten, de krant te lezen en (uiteraard) om te koken. Alle benodigde moderne apparatuur is ingebouwd waarbij het inductie fornuis met grill en professionele afzuigkap een opvallend item zijn. De keuken staat in verbinding met een tussenhal met een grote hoeveelheid kasten, verborgen achter mooie paneeldeuren. De bijkeuken fungeert als garderobe en berging en heeft een portaal met een eigen entree en een tweede toiletruimte.
Er is een woonkamer op de begane grond, verdeeld in een zit- en een eetgedeelte. Ramen
aan drie zijden, een dubbele Stûv haard, tegels met vloerverwarming in combinatie met een visgraatvloer zijn de zorgvuldig afgewogen ingrediënten voor optimaal wooncomfort.

Eerste verdieping:
Via de prachtige trap komt u op de overloop met een hoog glas-in-loodraam, statige massief eikenhouten deuren met bijpassende deurkozijnen en een visgraat parketvloer. U ziet een rij van 5 paneeldeuren; 4 ervan geven toegang tot een bergkast, en de middelste deur vormt de verbinding naar een verborgen vleugel van het huis met laundry, berging en een slaapkamer, met badkamer. Deze luxe badkamer is ingedeeld met een ligbad, wastafel, douche en een dakkapel. Vanaf de hal is een separate toiletruimte te bereiken evenals een strijkkamer die ook als kleedkamer gebruikt kan worden.
Op deze verdieping zijn maar liefst vijf slaapkamers, elk met charme en prachtig uitzicht op het
landgoed. Alle slaapkamers zijn voorzien van een parketvloer en een van de kamers aan de
achterzijde, heeft dubbele deuren naar het balkon. Aan de achterzijde is de hoofdslaapkamer met een grote kastenwand en een lichte erker. Deze slaapkamer heeft een eigen badkamer voorzien van een hoekbad, toilet, wastafel, wandradiator en een luxe douche.

Tweede verdieping:
De trappartij vervolgt zijn weg naar de tweede verdieping waar de overloop toegang geeft tot drie
ruime slaapkamers. Hier kunt u naar wens een appartement voor uw au pair of inwonende kinderen
realiseren. Alle slaapkamers zijn voorzien van een dakkapel, massief eikenhouten vloer en een authentieke wastafel. Ook zijn op deze verdieping twee praktische bergingen.

Garage met gastenverblijf:
Op het landgoed staat een vrijstaande garage met een gastenverblijf, verdeeld over de begane grond en eerste verdieping. Het gastenverblijf heeft een eigen entree die toegang geeft tot een sfeervolle keuken, voorzien van een Stûv houtkachel en een hardstenen vloer. Op de eerste verdieping is een ruime slaapkamer met een ensuite badkamer. De schuine dakvlakken, houten dakconstructie en de massief eikenhouten vloer zijn de sfeermakers in deze verrassend grote ruimte. De en-suite badkamer is ingedeeld met een vrijstaand ligbad, een toilet en een wastafelmeubel.

Hobbyruimte/bijgebouw:
Het tweede, tevens grootste bijgebouw is een multifunctionele ruimte waar op dit moment de liefde
voor klassieke auto’s en youngtimers tot uiting komt. De vloeroppervlakte is meer dan 300m2,
voorzien van vloerverwarming en geheel geïsoleerd. De buitenzijde is afgewerkt met Red Cedar en er zijn voorzieningen zoals een wasplaats, werkplaats, showroom, inbouwverlichting, overkapping en een toilet.

Overkapping:
Tussen de garage en de hobbyruimte is een grote overkapping gebouwd, geheel voorzien van
zonnepanelen met maar liefst 32.000 watt vermogen, genoeg voor een net-zero electriciteits voorziening voor het hele landgoed. Deze overkapping is een perfecte plek voor de opslag van materialen, machines, een paardentrailer of hooi en stro.

Exterieur:
Het gehele perceel is omheind waardoor dit een fantastische locatie is om paarden te houden. Er is
een dubbele toegang aan de voorzijde en een extra entree aan de achterzijde van het landgoed. Er
zijn verschillende waterpartijen, weilanden, fruitbomen, een bos met monumentale eiken en beukenbomen, en een mooie gedraineerde en geïrrigeerde tuin die perfect past bij het landgoed. Er is ruime parkeergelegenheid op eigen terrein, ruimte om te manoeuvreren en meer dan voldoende buitenverlichting aanwezig.

Het landgoed heeft een prachtige ligging aan de rand van het Limbrichterbos; centraal tussen het
stadsdeel Born en het dorp Limbricht. Beide woonkernen bieden diverse voorzieningen op het
gebied van onderwijs, sport, supermarkten en winkels. Grote werkgevers zoals Het Zuyderland
Medisch Centrum, Nedcar en Chemelot zijn op gepaste afstand gelegen. De A2, A76, A73 en de N297 zorgen voor goede verbindingen met de Euregio, Maastricht Aachen Airport, Eindhoven Airport en het vliegveld in Düsseldorf.

Dit is een plek voor levensgenieters, voor het ontvangen van gasten, om wonen met werken te combineren en voor het houden van dieren. Maar bovenal is dit een plek om te ontsnappen aan de
dagelijkse hectiek waar je optimaal kunt genieten van de natuur.

Meer informatie

T +31 (0)43 3470139 / +31 (0)475 407044
E info@alardvandervarst.nl

Afspraak maken

Kaart Sittarderweg 5 • Born