Kapellerlaan 36 • Roermond • € 1.000.000,- k.k.

Woonoppervlakte 500 m2
Totaal aantal kamers 11
Brochure

Omschrijving

Alles aan deze villa, exterieur, interieur, de symmetrische opzet, geeft blijk van de oorspronkelijke sfeer. Met liefde voor het authentieke en historische karakter van deze villa worden de bel-etage en de eerste verdieping volledig gerenoveerd en in overleg met u ingericht tot een topklasse woning (desgewenst annex kantoorruimte) die uniek is in zijn soort.
Ter informatie: casco zal de prijs voor de woning € 650.000,00 bedragen, dat wil zeggen de woning in de staat waarin deze zich nu bevindt zonder verbouwing. De verbouwingskosten worden geraamd op € 350.000,00. Dit betreft een indicatie. Afhankelijk van uw wensen zullen de kosten nader gespecificeerd moeten worden.
Daarbij beschikt u over 3 in eigendom zijnde parkeerplaatsen.

U vindt het allemaal op deze zeer centrale maar toch rustige locatie in het centrum van Roermond op een steenworp afstand van de rivier de Roer. Hier werd rond 1890 in opdracht van de rijke Willem Mallmann (latere fabrikant van synthetische parfums) een karakteristieke villa gebouwd in zogeheten eclectische stijl. In de gevels aan de buitenzijde ziet u de (Frans) classicistische vormentaal terug. Vele prachtige en oorspronkelijke details uit de laat negentiende en begin twintigste eeuw zijn in de villa bewaard gebleven. U zult uw ogen uitkijken bij de rijke detaillering, onder andere bestaande uit marmeren vloeren, eikenhouten trappartijen, rijk opgezette, decoratieve plafonds, prachtige deuromlijstingen en Franse deuren met grotendeels nog oorspronkelijk hang- en sluitwerk.

Rond 1912 werd de villa aangekocht door de zusters van “Onze Lieve Vrouwe der Retraite” uit Eijsden. In die tijd werd het smallere koppelstuk (de verbinding tussen de villa en de noordwestelijke vleugel) gerealiseerd. De villa werd tot retraitehuis bestemd waar bezoekers hun rust konden vinden en zich aan de drukte van het alledaagse bestaan konden onttrekken. De kamers aan de voorzijde van de villa gingen dienstdoen als kapel. De veranda en de serre die ook in 1912 werden aangebouwd vormden de overgang tussen binnen en buiten.

Een interessante wetenswaardigheid is dat het ontstaan van de “Kapellerlaan” vanuit historisch oogpunt onlosmakelijk verbonden is met het vijftiende-eeuwse bedevaartsoord, Kapel in ’t Zand (ruim 800 meter verderop gelegen). In oude tijden een bedevaartsroute, eind negentiende eeuw t.t.v. de bouw van “Villa Mallmann” werd de Kapellerlaan een populaire flaneerroute. De prachtige platanen die de laan momenteel flankeren benadrukken de grandeur die van oudsher met deze locatie verbonden is.


Indeling:

Begane grond (bel-etage):

Aan de zuidzijde van dit stijlvolle gebouw is de trap naar de bel-etage. Karakteristieke openslaande hardhouten deuren geven toegang tot de imposante ontvangsthal (± 40 m2) die als een as de verdieping van meer dan 250m2 doorsnijdt. Het glas-in-loodraam boven de entree, de marmeren vloeren, de ornamenten plafonds, de eikenhouten trappartij en de rijkelijk gedecoreerde deurkozijnen met paneeldeuren, zgn. Franse deuren, zorgen voor een weergaloze sfeer.

Aan de voor- en achterzijde zijn meerdere grote kamers met hoge ramen voorzien van stijlvolle roedeverdeling en originele ornamentenplafonds; pure klasse die past binnen de ambiance van het gebouw.

De ruimtes op de bel-etage en de eerste verdieping kunnen op diverse wijzen ingedeeld worden, afhankelijk van de bestemming die zij zullen gaan krijgen. Met inachtneming van de bouwhistorische waarden zijn er verschillende opties te realiseren (zie tekeningen opties 1 t/m 3).

Links van de ingang aan de binnenzijde kan optioneel een lift gerealiseerd worden ter vergemakkelijking van de toegankelijkheid van de bovengelegen verdieping.

Voorzijde bel-etage:

Rechts bij binnenkomst geven dubbele openslaande deuren de toegang tot een riante ruimte (totaal ± 110 m2) die zich uitstrekt over de gehele voorzijde van de woning inclusief het verbindende koppelstuk (richting rechtervleugel).
Aan de voorzijde van deze salon, bevindt zich een serre die meer dan royaal van daglicht voorzien wordt met haar 8 langwerpige ramen met bovenramen.
Vanuit de salon is er een en suite verbinding naar het tussenliggende deel aan de midden/rechterzijde van de voorgevel. Deze ruimte is eveneens vanuit de gang via dubbele deuren te bereiken en is ideaal om als eetkamer te fungeren.
De verdeling met bestemming (open of (half)dichte) keuken, bijkeuken en was-/droogruimte is vloeiend in die zin dat u al naargelang uw wensen meer danwel minder ruimte aan een gebruiksfunctie kunt toekennen. Zo kunt u ervoor kiezen om de keuken deels of geheel in het verbindende koppelstuk te plaatsen of om de keuken volledig bij het woongedeelte te betrekken als open keuken met kookeiland waarmee u het oppervlak voor de bijkeuken en de was-/droogruimte aanzienlijk vergroot.
Diverse opties geven u de gelegenheid de ruimten toegespitst op uw eigen woonwensen optimaal in te delen en te bestemmen.
Een gecombineerde toepassing van toilet en garderobe (totaal ± 11 m2) vindt u aan het einde van de monumentale hal. Naar keuze kan het fonteintje in de ruimte met het toilet of direct daarbuiten geplaatst worden. Er wordt een directe doorgang gecreëerd naar de keuken en bijkeuken annex was-/droogruimte. Ook zijn van hieruit alle andere ruimtes zowel aan de voor- als aan de achterzijde gemakkelijk toegankelijk.

Overzicht opties voorzijde bel-etage:
Optie 1: salon annex serre (dubbele deuren vanuit hal) met en suite verbinding naar eetkamer (eveneens dubbele deuren vanuit hal) met open keuken (extra deur vanuit hal), kookeiland en inbouwkasten; in het koppelstuk gerealiseerde zeer royale bijkeuken (dubbele deuren vanuit garderobe) annex zeer royale was-/droogruimte met inbouwkasten (vanuit bijkeuken toegankelijk met dubbele deuren); garderobe en toilet met fonteintje
Optie 2: salon annex serre (dubbele deuren vanuit hal) met en suite verbinding naar eetkamer (eveneens dubbele deuren vanuit hal) met geïntegreerde keukenruimte en inbouwkasten in eetkamer van waaruit zichtbare toegang via dubbele deuren naar in het koppelstuk gerealiseerde keuken (eveneens dubbele deuren vanuit garderobe) annex bijkeuken en was-/droogruimte met inbouwkasten (vanuit keuken toegankelijk met dubbele deuren); garderobe en toilet met (buiten het toilet geplaatst) fonteintje
Optie 3: salon annex serre (dubbele deuren vanuit hal) met en suite verbinding naar eetkamer (eveneens dubbele deuren vanuit hal) met deels ruimte scheidende apparatenwand waarlangs aan beide zijden toegang tot in het koppelstuk gerealiseerde keuken (dubbele deuren vanuit garderobe) annex was-/droogruimte met inbouwkasten; garderobe en toilet met (buiten het toilet geplaatst) fonteintje

Achterzijde bel-etage:

Om de halfronde afsluiting aan de achterzijde zijn aan weerszijden trappen gedrapeerd. Deze stemmen volledig overeen met het imposante laat negentiende-eeuws karakter van de villa. Het op het zuidwesten gelegen terras is meer dan royaal te noemen. Vanaf dit terras heeft u direct toegang tot een grote (buiten)bergruimte (± 10 m2).
De aan de achterzijde naast dit terras gelegen kamers kunnen in 3 of desgewenst in 4 ruimtes ingedeeld worden (totaal ± 80 m2). Deze kamers lenen zich uitstekend voor het realiseren van een kantoor vanwege de extra ingang (met mogelijkheden voor wachtruimte, garderobe). De kantoorruimte kan uitgebreid worden met diverse ruime kamers die dienst kunnen doen als conferentieruimte, extra werkkamer en/of bibliotheek.

Een andere mogelijkheid is om de kantoorruimte beperkt te houden tot slechts een werkkamer en de overige ruimtes aan de achterzijde volledig bij de woonbestemming van de voorzijde te betrekken. De extra toegang tot de woning bij het terras aan de achterzijde kan dan als pantry (t.b.v. het terras met evt. buitenkeuken) dienen. De andere ruimtes kunnen als comfortabele tuinkamer en/of tv-kamer gebruikt worden.
Overzicht opties achterzijde bel-etage
Optie 1: externe toegang/wachtruimte; kantoor/werkruimte; bibliotheek-vestibule; tv-kamer; inpandige ‘buiten’berging
Optie 2: externe toegang/kantoor/wachtruimte; kantoor/werkruimte; tuinkamer/conferentiekamer; inpandige ‘buiten’berging
Optie 3: externe toegang /pantry met toilet; kantoor/werkruimte; tuinkamer; inpandige ‘buiten’berging

Eerste verdieping:
Via de prachtige originele eikenhouten trap in de ontvangsthal komt u op de overloop van de eerste verdieping (± 31 m2). Met het oog op hoogstaand wooncomfort wordt hier een indeling op maat voor u gerealiseerd. Tot de mogelijkheden behoren: 4 tot 5 slaapkamers, 3 badkamers in variërende grootte, 3 tot 4 walk-in-closets resp. kleedkamers. Desgewenst is er een inpandige studio voor een au-pair te realiseren. Eén van de kamers aan de achterzijde geeft toegang tot een balkon op het zuidwesten met uitzicht over de ruim opgezette woon-/werkomgeving.

Opties eerste verdieping:
Optie 1: 4 slaapkamers, 3 badkamers, 4 kleedkamers
Voorbeeld indeling aan de voorzijde: master bedroom met kleedkamer en badkamer (alles en suite, totaal bijna 50 m2); tweede alternatieve master bedroom met eigen toegangshal, kleedruimte en badkamer (ruim 45 m2);
Voorbeeld indeling aan de achterzijde: appartement voor au-pair met (zit)slaapkamer, kleedruimte en (gedeelde) badkamer (± 44 m2) en buitenterras (± 10 m2); extra slaapkamer met kleedkamer (± 37 m2) met aparte toegang tot de tot gemeenschappelijk gebruik bestemde badkamer (± 13 m2)
Optie 2: 5 slaapkamers, 3 badkamers, 3 kleedkamers
Optie 3: 4 slaapkamers, 3 badkamers (waarvan 1 inclusief jacuzzi), 4 kleedkamers

Exterieur:
Aan de achterzijde heeft u de beschikking over twee ruime privé terrassen. Beide balkons zijn georiënteerd op het zuidwesten.
Op het voor- en achtergelegen buitenterrein worden meerdere parkeerplaatsen voor u en uw bezoekers gereserveerd.

Meer informatie

T +31 (0)43 3470139 / +31 (0)475 407044
E info@alardvandervarst.nl

Afspraak maken

Kaart Kapellerlaan 36 • Roermond