Vrijthof 48 • Maastricht • Prijs op aanvraag

Perceeloppervlakte 444 m2
Bouwjaar 1700
Brochure

Omschrijving

Deze twee kantoorvilla’s zijn gelegen aan het mooiste en misschien wel het beroemdste plein van Nederland en worden nu als één geheel te koop aangeboden.
Aan dit plein liggen de Sint Servaas Basiliek, de Sint Janskerk, het Theater aan het Vrijthof, het Museum aan het Vrijthof (voorheen Spaans Gouvernement) maar ook veel eet- en drinkgelegenheden. Het Vrijthof heeft een rijke historie en is omringd door vele monumentale panden.
Een zichtlocatie met bijzonder veel exposure en attentiewaarde!

Historie en klasse alsmede de magnifieke locatie maken dit alles tot een exclusief onroerend goed en belegging.

Beide herenhuizen zijn als Rijksmonument aangewezen.

Bestemming
Centrum doeleinden, waaronder onder andere: detailhandel, kantoren, wonen, horeca, cultuur en ontspanning, publiekaantrekkende dienstverlening, galeries en ateliers.

De representatieve kantoorruimten beslaan circa 1200 m2 welke zijn verdeeld onder 5 bouwlagen:
begane grond / souterrain: 434 m2
tussenverdieping : 54 m2
eerste verdieping : 249 m2
tweede verdieping : 250 m2
derde verdieping : 158 m2
vierde verdieping : 58 m2

Een uitgebreid meetrapport, bouwtekeningen en interieurfoto’s zijn bij ons kantoor op aanvraag beschikbaar.

Opleveringsniveau
De objecten worden in de huidige staat te koop aangeboden. Bij koop is het uitgangspunt dat de objecten vrij van huur en gebruik geleverd worden.

Parkeren
In de directe omgeving zijn diverse betaalde parkeermogelijkheden beschikbaar (openbaar terrein of in de parkeergarages).

Kortom, het betreft hier objecten met allure met meerdere gebruiksmogelijkheden op een toplocatie!

Bouwjaar 1700 / 1900
Perceeloppervlak 444 m2
BOG 1200 m2
Inhoud ca. 5266 m3
Isolatie dakisolatie, dubbele beglazing
Kozijnen hardhout
Verwarming cv-installatie cv ketels 1980.
Bijzonderheden Rijksmonument nummers 27717 en 27716

Vrijthof 48:
Begane grond:
Via de mooie voordeur komt u in de ruime hal met receptie, indrukwekkende trappartij, hoge plafonds en diverse functies zoals een toiletruimte, berging, garderobe en een lift naar de bovengelegen verdiepingen en het souterrain. De marmeren vloer en trap dragen bij aan het gevoel van luxe en comfort; een representatieve ruimte om cliënten te ontvangen.
Aan de voorzijde is een grote wacht-/kantoorruimte, vanuit de receptie te bereiken via openslaande deuren. Deze ruimte is een inspirerende plek, inclusief uitzicht op het Vrijthof. Aan de achterzijde van deze etage is een tweede, ruim kantoor met openslaande deuren naar de patio en de besloten stadstuin welke wordt gedeeld met huisnummer 49.

Souterrain:
Niets herinnert meer aan de vroegere functie als kelder; het souterrain is een volwaardige verdieping met een overloop, liftmachinekamer, een tweetal archiefruimten en een grote vergaderruimte met een hardstenen vloer en een plafondhoogte van meer dan 2,90 meter.

Tussenverdieping:
Via de mooie trap of de lift komt u op de tussenverdieping met een dubbele toiletruimte, een keuken/pantry en een groot kantoor met hoge ramen aan de achterzijde.

Eerste verdieping:
De meest indrukwekkende ruimte op de eerste verdieping is het kantoor aan de voorzijde, vanaf de overloop te bereiken via openslaande deuren en met een balkon aan de voorzijde. Dit kantoor is dankzij de ramen in de voor- en achtergevel te splitsen in twee kamers, beiden van een prima formaat. In het achterste gedeelte van deze verdieping zijn een toiletruimte met portaal, praktische berging en een kantoor dat qua afmeting en uitstraling identiek is aan de ruimte op de eerste verdieping.

Tweede verdieping:
De hoogte van Vrijthof 48 brengt een aantal voordelen met zich mee, onder andere de vele vierkante meters die tot uw beschikking staan. De tweede verdieping is ingedeeld met drie kantoren, een toiletruimte met portaal en een badkamer voorzien van een ligbad, toilet en een wastafel.

Derde en vierde verdieping:
Deze verdiepingen zijn verbouwd tot een appartement met ‘loftallure’; hoog boven de stadse geluiden is het magnifiek wonen. De derde verdieping is ingedeeld met een woonkamer, open keuken en een toiletruimte; de speelse schuine dakvlakken en dakkapellen dragen bij aan de bijzondere sfeer. Via een trap in de woonkamer bereikt u de vierde verdieping met een grote slaapkamer, badkamer, toiletruimte en een tweetal bergingen. De nok is bijna 14 meter boven straatniveau; uitzonderlijk ruim is de juiste benaming.

Vrijthof 49:
Begane grond:
Vrijthof 49 heeft een eigen entree die toegang geeft tot de diepe hal; hier zijn de lift en de trappen naar het souterrain en de bovengelegen verdiepingen. In de hal ligt een marmeren vloer, passend bij de grandeur van dit herenhuis. Uiteraard is op deze verdieping een toiletruimte aanwezig en de absolute blikvanger is de grote kantoor-/spreekruimte met een parketvloer en grote ramen aan de voor- en achterzijde; ideaal om te transformeren naar woonkamer of te splitsen in twee kantoren. Aan de achterzijde is een tweede kantoor met uitzicht en toegang tot de stadstuin; mocht u hier gaan wonen leent deze ruimte zich uitstekend als keuken.

Souterrain:
Net als het naastgelegen pand heeft Vrijthof 49 een stahoog en goed afgewerkt souterrain verdeeld in een overloop, bergruimte en een inspirerend atelier met gewelfd plafond. De dikke muren maken deze ruimte uitermate geschikt als muziekstudio of thuisbioscoop; het zijn slechts enkele mogelijkheden.

Eerste verdieping:
Via de mooie trap of de lift is de eerste verdieping te bereiken met een tweetal (mogelijk drie) kantoren en een toiletruimte met portaal. Het grote kantoor aan de voorzijde heeft openslaande deuren naar het balkon met magnifiek uitzicht op het Vrijthof.

Tweede verdieping:
De indeling van deze verdieping is nagenoeg identiek aan de eerste verdieping, alleen is het kantoor aan de voorzijde gesplitst in twee mooie werkruimtes. Het kantoor aan de achterzijde heeft een subtiel schuin dakvlak, een dakkapel en een raam in de achtergevel.

Derde en vierde verdieping:
Op de twee bovenste verdiepingen is een mooi appartement gesitueerd waar meerdere dakkapellen zorgen voor aangenaam lichtinval. De ruimte is ingedeeld met een grote woonkamer, open keuken en een slaapkamer met badkamer voorzien van een douche en wastafel. Ook zijn op de vierde verdieping een praktische berging en de liftmachinekamer.

Meer informatie

T +31 (0)43 3470139 / +31 (0)475 407044
E info@alardvandervarst.nl

Afspraak maken

Kaart Vrijthof 48 • Maastricht