Vrijthof 21 • Maastricht • Prijs op aanvraag

Woonoppervlakte 1.016 m2
Perceeloppervlakte 512 m2
Bouwjaar 1759
Brochure

Omschrijving

Achter de monumentale 18e-eeuwse gevel met mansardedak en Lodewijk XVe lijstgevel op nummer 21 treft u een moderne kantoorruimte aan van ruim 1.000 m2. Momenteel beslaat het kantoorgedeelte 16 separate kantoor- en vergaderruimtes verdeeld over de begane grond en de eerste verdieping (totaal ca. 638 m2). Daarnaast zijn er diverse gebruiks-, berg-, kluis-, archief en technische ruimtes in het souterrain en op de tweede (zolder)verdieping (totaal ca. 378 m2)

Naast de luxe kantoorruimte ligt er een nieuwbouwplan klaar om op deze locatie in het hart van de Maastrichtse grandeur ook uw eigen residentiële penthouse op de eerste verdieping te realiseren.

Dit magnifieke onroerende goed waarvan het voorhuis als Rijksmonument is aangewezen is ook uitermate geschikt als belegging.

Het Vrijthof is een adembenemende locatie met uitstraling, klasse en het heeft een beroemde historie. Aan het plein liggen tal van bezienswaardigheden als de Sint Servaas Basiliek, de Sint Janskerk, het Theater aan het Vrijthof, het Museum aan het Vrijthof (voorheen Spaans Gouvernement) alsook vele horecagelegenheden.

De kantoorruimte heeft circa 1.016 m2 verdeeld over 4 bouwlagen:
souterrain: 143 m2 (kelder-, wacht-, archief-, kluisruimte)
begane grond: 358 m2 (kantoor- en bijbehorende ruimten)
eerste verdieping : 280 m2 (kantoor- en bijbehorende ruimten)
tweede verdieping : 235 m2 (zolder, archief- en technische ruimte)

Een uitgebreid meetrapport en bouwtekeningen zijn bij ons kantoor op aanvraag beschikbaar.

Opleveringsniveau
Het object wordt in de huidige staat, vrij van huur en gebruik te koop aangeboden. Het is technisch en bouwkundig in uitstekende staat.

Bereikbaarheid en parkeren
Parkeerfaciliteiten in de omgeving zijn uitstekend. Onder het plein is de Vrijthof parkeergarage gelegen die 24/7 geopend is. Ook zijn in de directe omgeving op openbaar terrein betaalde parkeermogelijkheden beschikbaar. Op een paar minuten loopafstand van het pand zijn gereserveerde parkeerplaatsen te huren. Het openbaar vervoer kent een bushalte aan het Vrijthof. Trein- en busstation liggen op 15 minuten loopafstand.

Het voorhuis van nummer 21 betreft een Rijksmonument (nummer 27701)
Bouwjaar 1759
Perceeloppervlak 512 m2
VVO 1.016 m2
Bijzonderheden: topkoeling, mechanische ventilatie, inbouwarmaturen, te openen ramen, airconditioning

Begane grond en souterrain:

Achter de mooie bewerkte dubbele houten deur betreedt u een ruime hal. Meteen rechts komt u in een grote (ontvangst)ruimte (82.96 m2) met dubbele raampartijen en naar binnen toe openslaande luiken. U hebt hier uitzicht op het sfeervolle Vrijthof. Vanuit deze ruimte betreedt u op twee manieren de oorspronkelijke ‘binnentuin’ tussen de huisnummers 21 en 22. Bij de laatste grondige renovatie is gekozen voor het op smaakvolle wijze combineren van oorspronkelijk en modern. De buitenmuren van de panden zijn in hun oorspronkelijke staat gehandhaafd en de tussenruimte is geheel met glas overdekt. Hierdoor is een groot atrium gecreëerd (70.40 m2). Aan weerszijden treft u 3 werk-/spreekkamers aan, totaal derhalve 6 (23.84, 22.63, 22.47, 20.30, 19.10, 17.30 m2) waarvan een tweetal beschikt over prachtig versierde plafonds en natuurstenen haarden. Het atrium biedt daarnaast toegang tot twee pantry’s (9.88 m2 en 3.16 m2), een toilettenblok, een viertal bergingen (4.28, 3.74, 2.84, 2.64 m2). Aan weerszijden van het atrium bevinden zich 2 trappenhuizen, in totaal derhalve 4. Hiervan geven er 2 toegang tot het enorme souterrain aan de voorzijde. Het trappenhuis aan de linker achterzijde leidt naar een afgesloten gewelfde kelderruimte.

Eerste verdieping:

Alle trappenhuizen leiden naar de eerste verdieping waarvan de imposante bewerkte Lodewijk XV-trappartij vooral in het oog springt wanneer u achter de eerste entreehal een tweede aangrenzende ruime hal betreedt. Deze tweede hal is eveneens rechtstreeks vanuit het atrium toegankelijk.

De eerste verdieping is momenteel bestemd tot kantoorruimte en telt aan de voorzijde 4 separate kantoorruimtes (30, 22, 15 en 14 m2) waarvan er 1 is uitgerust met een monumentale marmeren haard. Met 6 grote raampartijen geniet u van hieruit wederom een schitterend uitzicht op het Vrijthof. Links van het overdekte atrium aan de achterzijde treft u nog een drietal kantoorruimtes aan, deels weer voorzien van monumentale schouwen en plafonds versierd met ornamenten. Hier bevinden zich ook een garderoberuimte waarin een extra toiletruimte voorzien is en een tweede trappenhuis.
Rechts van het atrium is aan de achterzijde een grote vergaderruimte annex ruime pantry (42.3 en 17.8 m2). Op dit deel van de eerste verdieping zijn daarnaast nog een kleinere werkkamer (9.6 m2), een werkkast en toiletruimte gelegen.

Er ligt een instapklaar plan om de gehele bovenverdieping te bestemmen tot een ruime woning waarbij de eerste verdieping en de links van het atrium gelegen tweede zolderverdieping een geheel gaan vormen. Hierin zouden een master bedroom met kleedkamer en een badkamer met een tweetal toiletruimten waarvan een separaat, gerealiseerd worden. Een woonkamer zou zich over de gehele breedte (± 16 m) van het pand aan de voorzijde uitstrekken waardoor u kunt genieten van het prachtige uitzicht op het Vrijthof. Tevens is voorzien in een royale leefkeuken. De thans links van het atrium aan de achterzijde dienstdoende kantoorruimten zouden bestemd worden tot 3 slaapkamers met een bijbehorende royale badkamer en separate toiletruimte. De eerste verdieping en de zolder gaan in dat geval deels dienst doen als vide, waardoor een enorm ruimtelijk effect verkregen wordt.

Een unieke plek in het hart van Maastricht, waar u in wonen en werken omringd wordt door de warme uitstraling van het historische Vrijthof. Het nieuwbouwplan is op aanvraag ter inzage.

Meer informatie

T +31 (0)43 3470139 / +31 (0)475 407044
E info@alardvandervarst.nl

Afspraak maken

Kaart Vrijthof 21 • Maastricht