Prins Mauritslaan 155 • Beek • € 749.000,- k.k.

Soort woning Herenhuis, vrijstaande woning
Woonoppervlakte 257 m2
Perceeloppervlakte 10.413 m2
Inhoud 1.300 m3
Totaal aantal kamers 11
Bouwjaar 1930
Brochure

Omschrijving

Open Huis Zaterdag 25 juli 12.00 - 13.00. Op afspraak kan herenhuis geheel vrijblijvend bezichtigd worden.
Tussen Beek en Neerbeek staat deze imposante jaren Â’30 villa op een perceel van meer dan 10.000m2. De witte gevels, het rode pannendak en de speelse accenten vormen een uitnodigend ensemble met het omringende landschap als achtergronddecor. Het multifunctionele souterrain, de ruime woonverdieping en beide slaapverdiepingen bieden een grote hoeveelheid leefruimte waar karakter en lichtinval kenmerkend zijn.
De Prins Mauritslaan is de doorgaande weg die Neerbeek en Beek met elkaar verbindt. Beek heeft vele voorzieningen op het gebied van onderwijs, sport en openbaar vervoer; het meest bekend zijn het overdekte winkelcentrum Makado en het winkelcentrum aan de markt met speciaalzaken in het hogere segment. Er is een uitstekende aansluiting op de A2 richting Maastricht en Eindhoven alsmede de A76 richting Heerlen, Aken en Hasselt.
Chemelot/Material Science Campus, Sabic, Businesspark Stein, Maastricht Aachen Airport, de Smart Services Campus in Heerlen en de Maastricht Health Campus in Maastricht zorgen voor regionale top-werkgelegenheid.

Bouwjaar oorspronkelijk 1930
Perceeloppervlak 10.413 m2
Woonoppervlakte 257 m2
Inhoud ca. 1300 m3
Isolatie ged. dubbele beglazing, dak beschoten
Kozijnen hardhout, metaal
Verwarming cv-installatie: cv-ketel 2006 oliegestookt twee bovengrondse olietanks beiden 1000 liter , gaskachel woonkamer
Bijzonderheden alarmsysteem
gesaneerde olietank
Er kan +/- 70 m2 bijgebouwd worden
Aanvaarding in overleg

Souterrain
Het stahoog, multifunctioneel souterrain biedt een grote hoeveelheid ruimte voor werk, hobby en opslag. Meerdere ramen zorgen voor lichtinval en voorzieningen zoals elektra, water, verwarming en riolering zijn aanwezig.
Via de wenteltrap vanaf de begane grond is de ruime overloop te bereiken met rijkelijke lichtinval door de grote ramen, ook is er een deur naar de tuin. Vanuit deze hal zijn een tweetal bergingen en een toiletruimte met fonteintje te bereiken. Via een van de bergingen is de bijkeuken annex wasruimte toegankelijk.
Verder zijn er een grote tuinkamer, technische ruimte, een licht kantoor van meer dan 20m2 en een groot overdekt terras. De tuinkamer heeft openslaande deuren aan de kant van het overdekt terras waardoor het mogelijk is om hier een zitmaaier, fietsen of een (klassieke) auto te stallen.


Begane grond
Deze villa heeft een statige hal met een wenteltrap naar het souterrain en de eerste verdieping. Links in de hal zijn de keuken en eetkamer en rechtdoor is een kantoor annex speelkamer. Het is mogelijk om de keuken en eetkamer samen te voegen tot een grote woonkeuken met ramen aan drie zijden en openslaande deuren naar een balkon aan de achterzijde. De keukenopstelling is vernieuwd en heeft grote lades, een natuurstenen werkblad met achterwand en diverse inbouwapparatuur. De elegante visgraatvloer in de eetkamer en kantoor/speelkamer verdient een opfrisbeurt.
Rechts in de hal is de deur naar de L-vormige woonkamer van bijna 70m2. Grote ramen aan drie zijden zorgen voor een optimale verbinding met de tuin, ook zijn er openslaande deuren naar het grote terras aan de achterzijde. De woonkamer heeft een balkenplafond, een parketvloer die recent nog volledig is gerenoveerd en een schouw met open haard waar je het spel van de vlammen aan twee zijden kunt bewonderen.

Eerste verdieping
Vanaf de zeer ruime overloop zijn vier slaapkamers, de badkamer en de separate toiletruimte te bereiken. Alle slaapkamers zijn georiënteerd aan de rustige achterzijde met prachtig uitzicht op de tuin, de sportvelden en de heuvels die de rand van Spaubeek flankeren. Drie slaapkamers hebben een deur naar het fantastische terras van meer dan 46m2.
De badkamer is ingedeeld met een ligbad en een wastafel; ook is er een deur in de badkamer naar een kleedruimte annex berging.

Tweede verdieping
Via een vaste trap te bereiken grote zolder met openslaande deuren naar het balkon aan de achterzijde. Deze zolder nodigt uit om, eventueel in combinatie met de naastgelegen slaapkamers, een inpandig appartement cq gastenverblijf te realiseren. De totale oppervlakte is meer dan 50m2. De houten dakconstructie, de hoge nok en het prachtige uitzicht zijn de basis voor een geweldige invulling.

Exterieur
De karakteristieke villa staat op een ruim perceel van meer dan 10.000m2 en heeft een goed onderhouden, parkachtige tuin met optimale privacy en weiden. Hoge bomen, bloemrijke
struiken, bodembedekkers en diverse planten vormen samen met het gazon een mooi ensemble. Aan de achterzijde zijn twee balkons en diverse grote terrassen om volop van de zon te genieten. Neem aan het einde van uw bezoek even tijd om op het bankje achter in de tuin te zitten en besef dat dit het summum is van wonen in de Euregio met alle voorzieningen op korte afstand.

Meer informatie

T +31 (0)43 3470139 / +31 (0)475 407044
E info@alardvandervarst.nl

Afspraak maken

Kaart Prins Mauritslaan 155 • Beek