Route du Palogne 3 • Vieuxville • € 1.295.000,- k.k.

Soort woning Kasteel, vrijstaande woning
Woonoppervlakte 450 m2
Perceeloppervlakte 12.245 m2
Inhoud 2.000 m3
Totaal aantal kamers 17
Bouwjaar 1896
Brochure

Omschrijving

Omgeving en korte historie van het Château de Palogne
Mooi, rustig, gracieus, fraai uitziend op enkele uitlopers van de Ardennen, met een ‘eigen’ riviertje – de Lembrée – dat meandert door de parkachtige tuin en vlakbij uitmondt in de Ourthe: dit alles is van toepassing op het Château de Palogne, gelegen in Vieuxville op 40 minuten ten zuiden van Luik en op een klein uur oostelijk van Namen.
Dit kasteeltje werd in 1896 gebouwd als zomerverblijf door Laure Wibin Gillard, kasteelvrouwe van het grote, middeleeuwse Château de My, gelegen in het gelijknamige, naburige dorp.
Het bouwjaar is terug te vinden hoog boven in de zuidgevel van de residentie, net onder de daar aangebrachte letter “D”, verwijzend naar de naam Dupont: de familie van haar echtgenoot.
Het wapen van de familie Wibin Gillard, aangebracht op een van de grote buitenmuren van het Château de My, is ook terug te vinden ‘op Palogne’, bijvoorbeeld als ornament in de rand van de grote spiegel boven de centrale open haard en in de windwijzer op het koperen dak.
De familie Dupont - een van de kinderen was een gerenommeerd componist - heeft in de vroege twintigste eeuw het verblijf verkocht en de opeenvolgende nieuwe eigenaren en bestemmingen vormen bijna een afspiegeling van nieuwe 20e-eeuwse ontwikkelingen: er woonde een baron de Spirlet, die als ingenieur in de kopermijnbouw in de Belgische Congo zijn sporen had verdiend, er verbleven vervolgens enkele families die fortuin hadden gemaakt en ook is het Château de Palogne een aantal jaren in gebruik geweest als 4 sterren-hotel. Nog altijd is het een geliefde plek voor feesten en partijen.
Momenteel is het privébezit van een Nederlandse zakenman.

Château de Palogne te Vieuxville
Het Château grenst aan een beschermd domein. De Lembrée, die bij het Château door het park stroomt, mondt bij het Manoir uit in de Ourthe.
Het kasteeltje is ingericht, nog daterend uit zijn hotelperiode, als luxe groepsaccommodatie, met elf stijlvolle slaapkamers, elk met een eigen badkamer; voorts is er een indrukwekkende woonkamer die uit twee delen bestaat, een grote eetkamer en een ruime, goed geoutilleerde keuken. Door de combinatie van ligging, entourage en luxe kan het Château zijn gasten een uniek verblijf bieden.

Indeling Château de Palogne:
Begane grond:
Via de trap komt u bij de voordeur van het Château. Vanuit de statige hal kunt u via twee deuren de grote woonkamer bereiken met houten vloer, marmeren schouwen en prachtige open haardpartijen. Dubbele openslaande deuren geven toegang tot twee terrassen, één vanuit de salon, de ander vanuit de eetkamer, beide met ondergelegen opslagkelders.
De separate keuken heeft een industriële uitstraling, nog verwijzend naar de tijd dat er hotelgasten verbleven en naar de chique feesten en partijen die werden en worden gegeven. In het souterrain is een inpandig tweekamerappartement met een eigen badkamer, ideaal voor een inwonende au-pair, personeel of om familie te ontvangen.

Eerste verdieping:
Via de bordestrap komt u op de overloop van het Château. Er zijn zes slaapkamers, elk met een eigen badkamer. Zij verschillen onderling qua comfort: douche, ligbad of whirlpool, maar altijd met een eigen toiletvoorziening en wastafel.
Design en kwaliteit zijn terug te vinden in de prachtige tegels, het luxe sanitair en de fraaie afwerking.

Tweede verdieping:
De bordestrap leidt u verder naar de tweede verdieping die verrassend veel ruimte biedt. Er zijn vijf slaapkamers, ook weer met een eigen badkamer: douche of ligbad, altijd met een eigen toilet en wastafel. De bergzolder in de nok van het Château is via een vlizotrap te bereiken.
Aan de achterzijde van het gracieuze gebouw is een groot terras met een zeer fraai uitzicht op het domein en het omliggende landschap: er zijn talloze wandel- en fietsroutes in de omgeving, meerdere kastelen alsook gerenommeerde restaurants.

Exterieur:
Het Château staat op een mooi perceel met een prima onderhouden tuin waar optimale privacy is gewaarborgd. Hagen, een grote variatie aan beplanting, een gazon en diverse terrassen maken de tuin tot een buitenruimte om volop van te genieten. De wandelpaden nodigen uit voor een wandeling over deze unieke domeinen met fraai uitzicht op het Ardennen-landschap.
Komt u dit prachtige Château met eigen ogen aanschouwen! Welkom!

Meer informatie

T +31 (0)43 3470139 / +31 (0)475 407044
E info@alardvandervarst.nl

Afspraak maken

Kaart Route du Palogne 3 • Vieuxville