Rue Generale Jacques 9 • Vielsalm • € 1.900.000,- k.k.

Soort woning Villa, vrijstaande woning
Woonoppervlakte 1.730 m2
Perceeloppervlakte 6.200 m2
Totaal aantal kamers 26
Bouwjaar 1890
Brochure

Omschrijving

Droomt u over een Bed & Breakfast of Groepsaccomodatie, een kantoor en / of praktijk aan huis, een interieur – antiekwinkel of kunstgalerie alles behoort hier tot de mogelijkheden.!
Deze historisch groepsaccommodatie bestaat uit een Karaktervolle villa, entreegebouw, koetshuis en garages.
Het object is door de huidige eigenaar met veel zorg en liefde in de afgelopen jaren gerenoveerd, vernieuwd en gemoderniseerd waarbij het zijn authenticiteit heeft behouden.
De locatie is dan ook gewoonweg uniek en een ideale plek om te resideren.

Zoekt u een object dat :
- een fijne plek is om te wonen vlakbij het centrum maar ook dichtbij de bossen,
- veel mogelijkheden heeft: zowel in ruimte, gebruik als in omgeving,
- ruime parkeergelegenheid heeft op eigen terrein,
- een tuin met markante bomen, diverse terrassen , en meerder zon – en schaduwplekken en veel privacy,
Maak snel kennis met dit bijzondere gebouw.

Woonopp: 1730 m2
Perceelopp: 6200 m2
Bouwjaar: omstreeks 1890
Kozijnen: Houten kozijnen met grotendeels dubbele beglazing
Isolatie:
CV-Ketel: 3 CV ketels en 2 boilers. Olie gestookt en 2 mazouttanks van 8.000 en 20.000 liter
Vloerverwarming in zowel Villa, de badkamers als het koetsgebouw

Bestemming: Wonen, recreatie
Gerestaureerd:
Bijzonderheden
- Voormalig onderkomen van de elite van de Belgische strijdkracht
- Aanwezigheid brandweerinstallatie
- 300m loopafstand van de stad Vielsalm
Binnen:
- Aantal kamers is 26
- Spa bestaande uit ruime sauna, 10 persoons whirlpool, omkleedruimte en een relaxruimte
- Professionele keuken, 2 eetzalen, grote openhaard in meerdere vertrekken.
- Zichtbare authentieke kenmerken zoals balkenconstructie, originele houten vloer, open houten vide

Buiten:
- Tennisbaan, Basketbalveld, Binnenhof a 1100m2, Tuincomplex met diverse niveaus
- Septic tank aanwezig

Het Poortgebouw:
Via de oprijlaan kom je allereerst bij het prachtige Poortgebouw, nu in gebruik als vergaderlocatie. De mooie witte gevel, de ramen met roedeverdeling en de met natuursteen omlijste voordeur nodige je uit voor een nadere kennismaking. Binnen vormen historie en moderne elementen een smaakvolle combinatie welke tot in detail is afgewerkt. Links van de poort is de L-vormige vergaderruimte welke van alle gemakken is voorzien. Er is lichtinval aan de voor- en achterzijde en de schuifpui geeft toegang tot het plein aan de achterzijde. Uiteraard zijn er een dames- en herentoilet op de begane grond evenals een mooie kantoorruimte. Onder de trap in de hal is een luik naar de gewelfde kelder; een haast mystieke plek met een gangenstelsel waar je het karakter van het poortgebouw volop beleeft. Er zijn twee trappen aan de buitenzijde van het gangenstelsel die uitkomen op het plein aan de achterzijde. In de kelder staan onder andere de verwarmingsinstallatie, boilers, hydrofoor en de mazouttank opgesteld.
Verspreid over de begane grond, eerste- en tweede verdieping zijn 10 slaapkamers, elk met een eigen badkamer. De grootte, indeling en uitstraling is verschillend maar het hoogwaardige element is de hoogwaardige afwerking met luxe materialen. Er zijn badkamers met een douche, toilet en wastafel maar ook badkamers met een ligbad, douche, toilet en wastafel. Tevens is er op de eerste verdieping een praktische wasruimte die tevens fungeert als opslag.
Vloerverwarming, natuursteen, eikenhout, stucwerk, prachtige stoffering en alle benodigde veiligheidsvoorzieningen waaronder noodverlichting zorgen ervoor dat je gasten op hoog niveau kunt ontvangen.

De Villa:
Als je door het Poortgebouw naar het achtergelegen terrein loopt dan valt de villa, getooid in vakwerk, direct op. De uitnodigende entree geeft toegang tot de ruime hal met de bordestrap, houten lambrisering, de houten draagconstructie deels zichtbaar en een mooie natuurstenen vloer. In de hoek van de hal zijn twee toiletten met een portaal waar het tegeltableau achter de wastafel jouw aandacht opeist.
Het merendeel van de vloeroppervlakte op de begane grond is in gebruik als woonkamer, eetkamer en keuken. De imposante zitkamer heeft een houten vloer, grote schouw met haard en zicht tot in de nok van de villa waar het dak al lange tijd wordt gedragen door de houten balken. In de zitkamer zie je vele karakteristieke elementen waaronder raamluiken, vakwerk en een mezzanine die te bereiken is via de eikenhouten trap. In de hoek van de woonkamer is een bar met ruimte voor minimaal 7 personen en achter de openslaande deuren is de eetkamer waar momenteel ruimte is voor 25 personen aan de lange eettafel.
Vanuit de eetkamer en de hal is de professionele keuken te bereiken met een achtergelegen spoel-/snijkeuken annex opslag. De aanwezige apparatuur is van hoge kwaliteit en staat startklaar om voor een grote groep te koken. Tenslotte zijn er op de begane grond een kantoorruimte en een (slaap)kamer met een naastgelegen hal, separaat te bereiken van buitenaf.
Via diverse trappen is de eerste verdieping bereikbaar. De grote overloop vormt de verbinding met de 5 slaapkamers en de wasruimte. Elke slaapkamer heeft zijn eigen badkamer, elk met zijn eigen karakter en uitzicht op de tuin. Net als in het Poortgebouw zijn de badkamers voorzien van alle gemakken: een douche, toilet en wastafel soms aangevuld met een ligbad. Nog een verdieping hoger zijn 3 slaapkamers, elk met een eigen badkamer. In de nok van de Villa is een zolderruimte, bereikbaar via een vaste trap.
De villa heeft een groot souterrain welke geheel in het teken staat van wellness. Enkele jaren geleden is deze wellness gerealiseerd welke voldoet aan alle hedendaagse wensen; de gasten zal het aan niets ontbreken. Er zijn een grote sauna, meerdere douches, een 10-persoons jacuzzi, een massage-/relaxruimte en een toiletgroep met kleedruimte. Ook hier is veelvuldig gebruik gemaakt van eikenhout, natuursteen en stucwerk; onder de vloer ligt vloerverwarming om het comfort tot een uitzonderlijk hoog niveau te brengen.

Het Koetshuis:
Het derde gebouw op dit domein is het Koetshuis. Op de begane grond is een grote, multifunctionele ruimte die momenteel in gebruik is als recreatieruimte. Het Koetshuis is omgetoverd tot een fantastische ruimte met een industriële uitstraling gecombineerd met de stalramen van weleer. Naast de recreatieruimte is een tweede ruimte met een toiletgroep, keukenblok en een grote toegangsdeur op de plek waar vroeger de hoge staldeuren waren.
Op de eerste verdieping zijn een tweede recreatieruimte en twee slaapkamers, elk met een eigen badkamer. De badkamers zijn ingedeeld met een douche, toilet en wastafel en in de recreatieruimte kijk je door de houten dakconstructie tot in de nok van het imposante gebouw.

Exterieur:
Op het magnifieke perceel van 6.200m2 zijn vele voorzieningen gericht op sportiviteit en wellness. Sla een balletje op de tennisbaan of beproef je worp op het basketbalveld. Verder zijn er een binnenhof, een uitstekend onderhouden tuin en een sauna waar je heerlijk tot rust komt komen. Ook voor kinderen is het een fantastische plek; zij kunnen de mooiste verhalen vertellen in de boomhut of hun skills oefenen op de trampoline. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein, een groot terras met magnifiek uitzicht en vuurplaatsen waar bezoekers vaak tot laat in de avond genieten van deze unieke plek in de Belgische Ardennen.

Geschiedenis:
Het Domaine kent een rijke geschiedenis. Als voormalig onderkomen van de hoogste officieren van de fameuze Chasseurs Ardennais (elite onderdeel van de Belgische strijdkrachten) is het altijd een belangrijke plek geweest voor de omgeving. De gebouwen waren de trots van het regiment, ze dienden ter ontspanning en werden ook gebruikt om andere hoogwaardigheidsbekleders te ontvangen.
De familie Stel uit Amsterdam heeft het Domaine een kleine twintig jaar geleden verworven.
En heeft er sindsdien met veel respect voor het verleden maar met oog voor de toekomst keihard aan gewerkt om dit bijzondere onderkomen open te stellen voor gasten.
Op het terrein komt de afbeelding van het everzwijn frequent terug. Het is niet alleen het symbool van de Ardennen, de Chasseurs Ardennais gebruikten het dier ook als mascotte. Tot 1990 huisde er zelfs een levend exemplaar op het domein. Het huisdier van de Officiers.

Welkom op de ruimste groepsaccomodatie van de ardennen
Middenin het stadje Vielsalm in de Belgische Ardennen ligt deze locatie. Deze accommodatie biedt plaats aan groepen tot vijftig personen. Uniek in z’n soort. Deze ruime locatie bestaat uit meerdere gebouwen, een binnenplaats en een grote buitenruimte. Binnen de groep is privacy volledig gewaarborgd. Zo is elk van de vijfentwintig elegant ingerichte kamers voorzien van een eigen badkamer. Het Domaine is op deze manier de ideale plek voor grote groepen. En niet alleen voor vrienden en familie. Ook voor zakelijke evenementen. Op het terrein is volop ruimte voor verschillende activiteiten. Zowel binnen als buiten. Voor jong en oud. Van spelen op de trampoline in de tuin tot een seminar volgen in een van de gemeenschappelijke ruimtes. U bent de regisseur van de invulling van uw verblijf.
Goedzakendoen
Bedrijfstrainingen, teambuildingsuitjes, cursussen of een dagje-op-de-hei. Domaine des Officiers leent zich bij uitstek voor zakelijke gelegenheden. U organiseert een bijeenkomst waarbij u zelf de regie in handen heeft. Uw bedrijf of organisatie staat centraal bij de invulling van uw verblijf. Zowel op het terrein zelf, als in de omgeving. Uiteenlopend van gecaterde workshops tot outdoor-activiteiten en lunches op locatie.
Smaakmakend
Het hart van de Ardennen is beroemd vanwege alle mogelijk outdoor-activiteiten. Maar er is ook een hoop te proeven. Dit Domaine is voorzien van een professionele keuken. Deze is toegankelijk voor gasten. Maar wie geen zin heeft om te koken, kan het verblijf ook laten cateren. En wie niet binnen wil blijven, vindt ook buiten de poorten van het Domaine voldoende keus op culinair gebied.
Oplaadpunt voorlichaam en geest
Het Domaine ligt in het hart van de Ardennen. Prachtig gelegen tussen de rotsen, bossen en heuvels. Hier zijn er veel buitenactiviteiten mogelijk. Zowel privé als zakelijk maakt dit Domaine tot een perfect weekenduitje of midweek weg. En de natuur is altijd dichtbij. Zo kunnen groepen zich inspannen in de natuur om vervolgens terug op het Domaine te ontspannen. Bijvoorbeeld in de uitgebreide privé-spa met ruime jacuzzi, sauna, douches, massage- en een relaxruimte. Dat brengt een verblijf in de Ardennen weer volledig in balans. Op het terrein is er de mogelijkheid voor het geven van diverse workshops. Mindfulness, ademcoaching en yoga worden er momenteel veel gegeven. Zo is er ruimte voor zowel inspanning als ontspanning, lichamelijk en geestelijk.

Het terrein
Het Domaine bevindt zich op een 3 hectare groot terrein. Binnen het Domaine bevinden zich meerdere panden. Een hoofdgebouw, een poortgebouw, een bijgebouw. Naast de gebouwen zijn er een binnenplaats, een tennisbaan, recreatieruimte, voldoende parkeerruimte, vuurplaatsen. En een enorme tuin met terras.
Privé gezelschappen
Het Domaine is ideaal voor privéaangelegenheden zoals familiereünies, jubilea, verjaardagen en bruiloften. Dankzij de beschutte ligging is privacy gegarandeerd. Daarnaast is het Domaine exclusief. Dus zullen anderen nooit gelijktijdig met u op het terrein zijn. U en uw gezelschap zijn volledig in controle.
Dus u beslist hoe en wat u wilt organiseren. Dus of u het allemaal liever zelf wilt doen of liever zoveel mogelijk uit handen wilt geven. U behoudt te allen tijde de controle.
Meerdere verblijven
Op het terrein bevinden zich drie gebouwen. Er zijn twee eetzalen, een professionele keuken, Vijfentwintig kamers met eigen badkamer, Tennisbaan, Spa met sauna, jacuzzi, relaxruimte en massagekamer.
De enorme tuin biedt volop speelplezier voor kinderen. Er is een trampoline en een boomhut. Daarnaast is er voldoende ruimte op het terras om in de zon te zitten of te lunchen. De dag afsluiten met een gesprek rond het vuur maakt de dag compleet.
Een gezellige avond met z’n allen bij de openhaard of samen een heerlijk diner koken in de grote keuken. Maar wie geen zin heeft om te koken, kan het verblijf ook laten cateren. Bij het Domaine kunt u volop actief of juist heel erg relaxed zijn.
Ruimtevoor iedereen
Alle kamers zijn elegant ingericht en voorzien van eigen badkamer. Alle gasten zullen heerlijk slapen op de Coco-mat bedden.
Zakelijke evenementen
Het Domaine is bijzonder geschikt voor zakelijke evenementen. U kunt uw team inspireren met seminars, Het is mogelijk het groepsgevoel te versterken door bootcamp-sessies te geven. Bijvoorbeeld in de bosrijke omgeving. Of u kunt het terrein gebruiken om bedrijfstrainingen te organiseren. Het Domaine is met alle faciliteiten de ideale plek voor zakelijke events zoals een sales kick-off, product introductie, of het vieren van behaalde targets tijdens business reviews.

Een mooie omgeving
Onze unieke ligging biedt u volop mogelijkheden om op het terrein of in het bosrijke gebied rondom het Domaine met groepen dingen te ondernemen. Afhankelijk of u juist een actief uitje, een rustig verblijf of een combinatie van beide zoekt. De keuze is geheel aan u. Wij kunnen u hierin ook assisteren.
Wij noemen een paar voorbeelden
• Bootcamps
• Seminar via Speaker Academy
• Workshop wildplukken
• Mindfulness trainingen
Op ons terrein zijn alle faciliteiten aanwezig voor trainingen, seminars of het houden van besprekingen. In overleg met ons kunt u alle groepsruimtes naar eigen wens invullen.
Hard werken en nog harder genieten
Na een dag vol van zakelijke activiteiten is het ook goed om te kunnen ontspannen. Na afloop van een training even na praten aan de bar bijvoorbeeld. Maar u kunt natuurlijk ook nog relaxter te werk gaan. Onze privé spa met sauna en jacuzzi is ideaal om even tot rust te komen. Maar in goed gezelschap uitgebreid dineren is ook een optie. In onze professionele keuken kunt u zelf of geheel gecatered u en uw gasten verzorgen.
Zelf aande slag
Liefhebbers van kookworkshops zijn ook aan het goeie adres bij Adventurecook. Deze kookworkshops staan in het teken van leren, proberen, creëren en inspireren. Voorafgaand wordt uitleg gegeven over de verschillende ingrediënten waarmee gewerkt wordt. Tijdens de workshop wordt onder begeleiding in groepjes gewerkt aan diverse gerechten die uiteindelijk een menu vormen. Tijdens het koken geven koks begeleiding en uitleg. Uiteraard is er tijdens het koken ook al voldoende gelegenheid om al van een lekker glaasje wijn te proeven. Nadat alle gerechten zijn bereid, wordt de tafel gedekt en is het tijd om te genieten van het zelfbereide diner en lekker na te tafelen. Voor de kookworkshops kan gekozen worden uit verschillende menu’s. Bijvoorbeeld een Frans menu, een Limburgs streekmenu of een Afrikaans menu.
Uiteraard geldt ook hier dat maatwerk mogelijk is en we graag samen met u kijken naar eventuele specifieke wensen.
Een goedenachtrust
Onze 25 elegant ingerichte kamers zijn voorzien van Wi-Fi , luxe bedlinnen en COCO-MAT bedden. Bovendien hebben de kamers hun eigen badkamer. Zo kunnen u en uw team er de volgende dag weer fris en opgeladen tegenaan.
Eten en drinken
Binnenshuis bevindt zich een hoogwaardige keuken. Die is toegankelijk voor gebruikers. De liefhebbers kunnen zich hier op culinair niveau uitleven. Liefhebbers van wild zitten hier op hun plek. In de omgeving is alles aanwezig. Een bakker, een slagerij, groenteboer en supermarkten. Maar ook als u even geen zin heeft om te zelf te koken is het mogelijk uw verblijf van catering te voorzien.

Omgeving
Buitenshuis in Vielsalm en directe omgeving zijn diverse gelegenheden voor ontbijt, lunch en diner. Van culinair hoogstaand tot een frietkot op loopafstand. Dit zijn onze favoriete restaurants in Vielsalm.

Meer informatie

T +31 (0)43 3470139 / +31 (0)475 407044
E info@alardvandervarst.nl

Afspraak maken

Kaart Rue Generale Jacques 9 • Vielsalm