Pelmersheideweg 8 • Weert • € 1.325.000,- k.k.

Soort woning Woonboerderij, vrijstaande woning
Woonoppervlakte 680 m2
Perceeloppervlakte 66.927 m2
Inhoud 3.840 m3
Totaal aantal kamers 9
Bouwjaar 1600
Brochure

Omschrijving

Resideren op Landgoed de Krang.
Centraal wonen midden in de natuur het is een unicum en het komt allemaal samen op deze bijzondere plek.!
Het ruim 7 ha grote NSW Landgoed beschikt over een woonboerderij met inpandig zwembad, een drietal garage's, paardestallen, buitenbak en weiden.
Het geheel wordt gecompleteerd door weiden (circa 15.000 m2) welke met een houten hekwerk zijn omheind waarmee dit een perfect object is voor de professionele of recreatieve paardensportliefhebbers.
De huidige eigenaren kozen voor deze plek omdat hun de ligging op de rand van de bebouwde kom en het buitengebied bijzonder aansprak.
De woonboerderij is de laatste jaren op een neutrale wijze met oog voor smaak, detail en kwaliteit gemoderniseerd.
De ligging is ideaal, wonen in de natuur met dorpse gemakken binnen handbereik. Verder verzekert u de snelle aansluiting op de A2 een goede verbinding met oa. EIndhoven - Maastricht.
Dit alles ervaart u uiteraard het beste door het Landgoed zelf komen te bekijken. Wij nodigen u van harte uit voor een bezichtiging.

Indeling Begane grond:
Via de grote imposante openslaande deuren is er toegang tot de ontvangsthal.
De open ontvangsthal is ruim van formaat, biedt plaats aan de meterkast en is afgewerkt met een kwalitatieve Noorse leisteen vloer. De hal beschikt over een video-intercom en is evenals de rest van de woning voorzien van schoonmetselwerk wanden.
Riante open woonkamer met een prachtig 360 graden zicht op de eigen tuin en de omliggende natuur. De woonkamer is afgewerkt met een doorlopende leisteen vloer en bestaat uit meerdere zitgedeeltes. De grote raampartijen zorgen voor een hoge mate van lichtinval en zijn aan de buitenzijde voorzien van handmatig bedienbare markiezen. De binnenzijde is voorzien van maatwerk zonwering. Via openslaande deuren is de zijkant van de woning toegankelijk. De woonkamer beschikt over een sfeervol zitgedeelte met een karaktervolle houtgestookte haardpartij welke is voorzien een bronzen mantel, een plateau en bergschappen. De woonkamer staat fraai in contact met het achtergelegen terras en de tuin. Middels een open houten trappartij is de royale bovengelegen vide toegankelijk.
De vide is afgewerkt met vloerbedekking en biedt een fraai zicht op de dakspanten en de onderliggende woonkamer. De vide is thans in gebruik als riant kantoorgedeelte maar is tevens uitermate geschikt als extra lees-, TV- of ontspanningsgedeelte. De vide staat fraai in contact met de onderliggende woonkamer. Via een afgeronde deur is de gang met de slaapkamers, de badkamer en overige vertrekken op de verdieping toegankelijk.
Hoogwaardige en stijlvol ingerichte leefkeuken, bestaande uit een wandopstelling, een separate apparatenwand, een servieskast en een spoeleiland. De keuken is afgewerkt met een prachtige parketvloer en beschikt over veel bergruimte en kwalitatief hoogwaardige inbouwapparatuur. De keuken is voorzien van granieten bladen en beschikt over een koel-vriescombinatie, een separate koelkast, een afzuigkap, een vaatwasser en een vrijstaand Boretti fornuis, bestaande uit een 6-pits gaskookplaat en een dubbele oven. Ook de keuken staat fraai in contact met het terras, de tuin en de omliggende natuur.
Royale slaapkamer, gelegen op de begane grond en gesitueerd voorzijde van de woning. De slaapkamer geniet zeer veel daglichttoetreding en beschikt over maatwerk zonwering en een grote maatwerk kleedkastenwand. Middels een deur is de badkamer en suite toegankelijk.
De geheel in stijl gerenoveerde badkamer is deels betegeld met een hardstenen vloertegels en smaakvolle mozaïek wandtegels. De badkamer is voorzien van diverse inbouwspots en beschikt over een grote inloopdouche, een hangcloset en een fraai vrijstaand bad. De badkamer is tevens voorzien van een designradiator en een fraai met mozaïek betegeld wastafelmeubel met een tweetal waskommen met bijbehorende inbouwkranen en een grote spiegel. Vanuit de badkamer is de 12-persoons sauna, het binnenzwembad en de bar toegankelijk.
Smaakvol betegelde toiletruimte met een hangcloset, een fonteintje en wandverlichting.
Vanuit zowel de badkamer als het binnenzwembad is de royale 12-persoons sauna toegankelijk.
Binnenzwembad:
De zeer royale, licht betegelde zwembadruimte is uitgerust met een groot zwembad en een bargedeelte. Het kwalitatieve zwembad is verwarmd en voorzien van verlichting en een pH-regelingssysteem. De ruimte biedt zicht op de kapconstructie en staat door de grote schuifpuien fraai in contact met het terras en de tuin. Middels een spiltrap is de vide met diverse bijbehorende ruimten toegankelijk.
Het bargedeelte is ruim van formaat en beschikt over een bar met bijbehorend wandkast.

1e Verdieping: Vide:
De vide is ruim van formaat en biedt een fraai zicht op vrijwel de gehele zwembadruimte. Vanuit de vide zijn een tweetal kleedruimten, een douche, een toiletruimte, een berging en een grote ontspanningsruimte toegankelijk. Er is tevens toegang tot de gang met de slaapvertrekken en de badkamer.
Multifunctionele ontspanningsruimte met tweetal dakvensters en een fraai zicht op de dakspanten. De ruimte is afgewerkt met vloerbedekking en is geschikt voor diverse doeleinden.
De 2e hal biedt o.a. toegang tot de woonkamer, keuken, hoofdslaapkamer, toiletruimte en de kelder. Middels de trappartij is de 1e verdieping toegankelijk. Kelder (niet afgebeeld): De kelder bestaat uit een tweetal ruimten, is op stahoogte en beschikt over veel praktische bergruimte.
De overloop is afgewerkt met vloerbedekking en is voorzien van diverse wandlichtpunten. De gang biedt toegang tot een viertal ruime slaapkamers, de wasruimte, een berging en de stijlvolle badkamer. De overloop is toegankelijk vanuit vide in de woonkamer, de 2e hal en de vide in de zwembadruimte.
Royale slaapkamer, gelegen aan de achterzijde van de woning. De kamer is afgewerkt met vloerbedekking, heeft een behang wandafwerking en een beschikt over een grote dubbele muurkast. De kamer biedt een fraai zicht op de achterliggende tuin.
Royale slaapkamer, gelegen aan de achterzijde van de woning. De kamer is afgewerkt met vloerbedekking, heeft een behang wandafwerking en een beschikt over een grote dubbele muurkast. De kamer biedt een fraai zicht op de achterliggende tuin.
Royale slaapkamer, ditmaal gelegen aan de voorzijde van de woning. De kamer is afgewerkt met vloerbedekking en heeft een behang wandafwerking. De kamer biedt een fraai zicht op de voorliggende weide en tuin.
Wederom een ruime slaapkamer, gelegen aan de achterzijde van de woning. Ook deze kamer is afgewerkt met vloerbedekking, heeft een behang wandafwerking en beschikt over een grote dubbele muurkast. De kamer biedt een fraai zicht op de achterliggende tuin.
De berging is afgewerkt met een laminaatvloer, heeft een behang wandafwerking en beschikt over veel praktische bergruimte.
Praktische wasruimte met een tegelvloer, meerdere witgoedaansluitingen en een uitstortgootsteen.

Garages:
Vanuit de voorzijde zijn een drietal ruime garages toegankelijk. De garages zijn afgewerkt met gecoate vloeren en stijlvolle elektrische sectionaalpoorten.
Installatieruimte (niet afgebeeld): Vanuit de 3e garage is de lager gelegen installatieruimte met stookruimte toegankelijk. De voorzijde van de woning biedt voldoende ruimte voor het parkeren van auto's en paardentrailers. Vanuit de voorzijde is er via beide zijden toegang tot de achtergelegen tuin en de de paardenstal. Het terrein biedt middels dubbele poorten toegang tot de rondom de woning gesitueerde weides.

Terras:
Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een groot bestraat terras dat toegankelijk is vanuit de hal en de zwembadruimte. Het terras is deels overdekt en is via grote schuifpuien toegankelijk vanuit de zwembadruimte. Vanuit het terras is tevens kleine stenen berging toegankelijk. Het terras beschikt over een 6-persoons jacuzzi, heeft een uitstekende zonligging en biedt een prachtig zicht op de achtertuin.
Zeer royale achtertuin met riant gazon en prachtige volwassen bomen en struikgewassen. De tuin is geheel omheind en beschikt op diverse plaatsen over elektra en verlichting.

Paardenstal:
Vanuit de tuin en de oprijlaan is de hoogwaardige paardenstal en de achterliggende rijbak toegankelijk. De paardenstal is voorzien van verlichting en beschikt over een drietal royale en kwalitatieve paardenboxen, een tweetal uitstortgootstenen, een grondwaterpomp en een wasplaats met een solarium.
De professionele rijbak van ca. 800 m2 (ca. 20m x 40m) is voorzien van een drainagesysteem, een sproei-installatie en verlichting.
Paardenweides: De woning beschikt over een tweetal royale omsloten weides.
Vanuit de tuin is het naastgelegen bos toegankelijk. Het bos valt onder natuurschoon, is vrijwel geheel omsloten en beschikt over diverse wandelpaden.

Meer informatie

T +31 (0)43 3470139 / +31 (0)475 407044
E info@alardvandervarst.nl

Afspraak maken

Kaart Pelmersheideweg 8 • Weert