Biest 10 • Weert • € 1.600.000,- k.k.

Soort woning Herenhuis, vrijstaande woning
Woonoppervlakte 278 m2
Perceeloppervlakte 1.595 m2
Inhoud 1.755 m3
Totaal aantal kamers 15
Bouwjaar 1910
Brochure

Omschrijving

Hier woont u met allure en stijl : "Villa Karelke".
Zonder enige terughoudendheid kunnen wij hier stellen dat dit riante herenhuis genaamd "Villa Karelke" door onder andere haar kenmerken van hoge stucplafonds, paneeldeuren, deuromlijstingen, glas en lood ramen, fraai metselwerk deze op een werkelijk fantatische wijze combineert met het aanwezige luxe wooncomfort.
Villa Karelke bezit onder andere een verwarmd buiten zwembad, tuinkamer, tweetal koetshuizen en garage.
De grote mate van luxe en comfort waarmee deze villa is uitgerust, is het resultaat van een grondige renovatie die in 2012 heeft plaats gevonden. Hierbij is geen enkel opzicht bezuinigd op de hoogwaardigheid en duurzaamheid van de gebruikte materialen, zonder daarbij de authenticiteit van de typische bouwstijl kwaad aan gedaan is.
Laat u zelf overtuigen van de charme, ruimte en luxe door middel van deze villa door middel van een bezichtiging !

Het object is gebouwd met invloeden van Art Nouveau.
Het perceel heeft een erfafscheiding van zes bakstenen pijlers met een opstand van rode baksteen met witgele bakstenen speklagen en natuurstenen afdekblokken met Art Nouveau motieven.
Het pand heeft een rustica plint en heeft een opstand van rode baksteen (verblendsteen) met speklagen van witgele baksteen(verblendsteen).
De voorgevel en de rechterzijgevel hebben twee aankappende topgevels met een vulstuk van witgele baksteen en aanzet- en sluitstenen, die zich half in de dakrand bevinden. Rechthoekige en segmentboogvormige gevelopeningen onder witgele bakstenen strek en hardstenen vensterbanken met houten vensterkozijnen.
De voorgevel is asymmetrisch van opzet en wordt verticaal gedeeld door drie traveeën.
De koetshuizen zijn in dezelfde stijl opgetrokken als het woonhuis: rustica plint, een opstand van rode verblendsteen met witgele verblendsteen speklagen onder zadeldak, gedekt met leien in maasdekking.
Het pand en de voormalige koetshuisjes zijn gestraald, opnieuw gevoegd en geïmpregneerd.
De huidige, met bladgoud afgewerkte, naamsteen is door de huidige eigenaren geplaatst ter ere van de rijke geschiedenis van het monumentale pand en haar oorspronkelijke eigenaar "Bolle Jan" Hendriks

Entree "Villa Karelke"
Het terrein is bereikbaar via dubbele elektrisch bedienbare sierpoorten met intercom. Het voorterrein biedt de mogelijkheid tot het parkeren van meerdere voertuigen. Het terrein rondom de woning is onderhoudsvrij aangelegd met siergrind. Het terrein geniet extra privacy door de leilinden welke aan beide zijden van van het perceel zijn gesitueerd. Via de linkerzijde is er toegang tot de kantoorruimte en de centrale hal. De rechter zijde van de woning biedt middels een toegangspoort toegang tot het terras en de tuin aan de achterzijde van de woning.

De woning kenmerkt zich door de perfecte staat van onderhoud en de diverse authentieke en deels gerenoveerde details waaronder de glas-in-lood raampartijen, de hoge sierplafonds, vloeren en paneeldeuren. Via de kamerhoge openslaande deuren voorzien van glas bereikt men de hal met toegang tot de diverse vertrekken. De gang biedt toegang tot de woonkamer, de eetkamer, de kantoorruimte en de leefkeuken. Via de gang zijn het souterrain en bovenverdiepingen bereikbaar.

Indeling herenhuis
Entree:
De entreegang heeft een fraaie zwart-witte natuursteen vloer, een prachtig hoog sierplafond en een kenmerkende glas-in-lood partij.

Dienstingang:
Via de dienstingang is er tevens middels een kleine trapopgang toegang tot de woning.

Woonkamer:
Prachtige woonkamer met een authentieke mozaïek parketvloer en een fraaie haardmantel met gasgestookte haardpartij. De woonkamer heeft een hoog sierplafond en beschikt aan de voorzijde over een zonnige erker met glas-in-lood ramen. Door de hogere ligging van de woning geniet de woonkamer een fraai zicht op het huidige kasteel "Nijenborgh" en het toekomstig stadspark. De woonkamer staat in open verbinding met de achtergelegen eetkamer. Vanuit de woonkamer is er tevens toegang tot de centrale gang. Zowel de woon- als eetkamer zijn voorzien van authentieke en gerestaureerde sierplafonds.

Eetkamer:
De riante eetkamer geniet door de grote raampartij met authentieke glas-in-lood bovenlichten een hoge mate van daglichttoetreding. De eetkamer heeft evenals de rest van de woonkamer een hoog sierplafond. De eetkamer is afgewerkt met een doorlopende mozaïek vloer en is voorzien van fraaie lambrisering. Via de en suite deuren is er vanuit de eetkamer toegang tot de achterliggende TV-kamer.

TV-kamer:
Wederom een ruime kamer met een hoge mate van daglichttoetreding. De kamer is afgewerkt met een zwart-witte natuursteen vloer en is voorzien van een gashaard met een fraaie authentieke haardmantel. Via de karaktervolle openslaande deuren met glas-in-lood bovenlichten is er toegang tot de aangebouwde tuinkamer. Tevens is er een open verbinding naar de recentelijke vernieuwde leefkeuken.

Tuinkamer:
Imposante en geheel in stijl aangebouwde tuinkamer met een doorlopende natuursteen vloer en kamerhoge raampartijen. De tuinkamer geniet mede door de verhoogde ligging een prachtig tuincontact en een fraai zicht op de royale parkachtige tuin.

Keuken:
Recentelijk gerenoveerde keuken met een tijdloze uitstraling. De keuken beschikt over een wandopstelling met een koelkast, combi-steamer, vaatwasser en een inductiekookplaat bijbehorende RVS afzuigkap. De keuken heeft een granieten werkblad met natuurstenen spoelbak en is rondom voorzien van een glazen spatrand. De keuken beschikt verder over een eiland en een vrijstaande keukenkast met bergruimte. Via de openslaande deuren en de statige trappartij is er vanuit de keuken toegang tot het lager gelegen terras. De keuken is tevens bereikbaar vanuit de ontvangsthal.

Kantoorruimte:
Aan de voorzijde van de woning bevindt zich een riante kantoorruimte welke tevens middels een trapopgang via de separate entree toegankelijk is. De kantoorruimte is afgewerkt met een eiken mozaïek vloer en geniet veel daglichttoetreding door de grote raampartijen met glas-in-lood bovenlichten. De voorzijde geniet een prachtig zicht op zowel het eigen terrein als de Weerter Biest en het "Kasteel Nijenborgh" met haar prachtige gracht en het bijbehorende stadspark. Het kantoor alsmede de separate entree en de voorliggende parkeergelegenheid maken deze monumentale woning uitermate geschikt om wonen en werken te combineren.

Dienstentree:
De linkerzijde van de woning biedt toegang tot de kantoorruimte en de ontvangsthal.

1e Verdieping:
Middels de authentieke bordestrap is er toegang tot de diverse verdieping van de woning.

1e Slaapkamer:
Zeer riante ouderslaapkamer, gesitueerd over de volledige lengte van de woning. De slaapkamer is afgewerkt met vloerbedekking en is voorzien van een authentieke natuursteen haardmantel. Via openslaande deuren met glas-in-lood bovenlicht is er toegang tot het balkon aan de voorzijde. De kamer is voorzien van een muurkast en is te bereiken vanuit de overloop. Het slaap- en kleedgedeelte van de kamer is afsluitbaar middels hoge deuren voorzien van geslepen glaswerk.

En suite kleedkamer:
De en suite kleedkamer is afgewerkt met een doorlopende vloerbedekking en voorzien van een grote garderobekast. De kamer is ruim van formaat en biedt toegang tot de overloop, de en suite badkamer en het riante achtergelegen dakterras.

Badkamer:
Recentelijk gerenoveerde badkamer. De moderne badkamer is deels betegeld en uitgerust met een groot tweepersoons wastafelmeubel met wastafel en bergruimte en een grote spiegel met verlichting. De badkamer geniet door het grote raam met glas-in-lood bovenlicht een prachtig zicht op de tuin. De badkamer beschikt over een designradiator en een inloopdouche. De inloopdouche is voorzien van een draingoot, een rainshower en een kwalitatieve "Sunshower'.

Dakterras:
Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een riant dakterras. Het dakterras is bereikbaar vanuit de kleedkamer. Het terras is voorzien van draintegels en geniet veel privacy. Het terras heeft een uitstekende zonligging en geniet een fraai zicht op de prachtige parkachtige tuin.

2e Slaapkamer:
Riante slaapkamer, gesitueerd aan de voorzijde van de woning. De slaapkamer is afgewerkt met vloerbedekking en geniet, net als de overige vertrekken in de woning, een hoge mate van daglichttoetreding.
Badkamer: Ook de 2e badkamer is ruim van formaat en recentelijk gerenoveerd. De badkamer is deels betegeld en voorzien van een wastafelmeubel met wastafel en bergruimte, een spiegel en een planchet. De badkamer beschikt verder over een grote douche, een 2e toilet en een IR-cabine.

2e Verdieping:
3e Slaapkamer:
De 3e slaapkamer is zeer ruim van formaat en afgewerkt met vloerbedekking. De kamer is geheel afgetimmerd, beschikt over diverse maatwerk kasten en is voorzien van diverse inbouwspots en een authentieke gietijzeren kolomradiator. De kamer beschikt tevens over een wastafel met een bijbehorend planchet en een spiegel.

4e Slaapkamer:
Riante slaapkamer, gesitueerd aan de voorzijde van de woning. Ook deze slaapkamer is geheel afgetimmerd en afgewerkt met vloerbedekking. De kamer is voorzien van wastafel met bijbehorend planchet en spiegel en beschikt over een authentieke gietijzeren kolomradiator.

Bergzolder:
Vanuit de overloop met muurkast is er toegang tot de bergzolder. Vanuit de bergzolder is er een prachtig zicht op de spanten en kapconstructie. Via een trapopgang is het dakluik toegankelijk. De ruimte beschikt over veel praktische bergruimte en is geschikt voor het realiseren van een extra kamer.

Souterrain:
Vanuit de hal is er toegang tot het souterrain, welke is gesitueerd onder de volledige woning. Het tussenportaal is afgewerkt met een tegelvloer, beschikt over een fonteintje en een spiegel en biedt toegang tot de toiletruimte en het souterrain. Het souterrain bestaat uit een aantal grote ruimten met veel praktische bergruimte.

Kantoorruimte:
In het souterrain bevindt zich een 2e kantoor/hobbyruimte met wederom veel daglichttoetreding.

Berging en wasruimte:
De achtergelegen berging en wasruimte zijn ruim van formaat. De wasruimte is voorzien van witgoedaansluitingen en de berging biedt middels een trap toegang tot het terras aan de achterzijde van de woning. Het souterrain biedt tevens plaats aan de opstelling van de CV-ketel; Nefit HR met extra boiler.

Terras:
Vanuit de keuken, het souterrain en middels een achterom is er toegang tot het zon- en schaduw biedende terras aan de achterzijde van de woning. Het natuurstenen terras is geheel omheind, voorzien van privacy biedende beplanting en een verwarmd zwembad met winterdek.

Zwembad:
Het royale verwarmde zwembad met bijbehorende buitendouche is goed op de zonzijde gesitueerd. Het linker koetshuis biedt plaats aan de zwembadinstallatie, de CV-opstelling voor het zwembad, een toiletvoorziening en een grote hondenren. Via een luik is er toegang tot de zolder.

Koetshuizen:
De twee vrijwel symmetrische koetshuizen zijn geheel in stijl gerenoveerd en hersteld door de huidige bewoners. Het rechter koetshuis heeft een tweetal openslaande poorten en beschikt over veel praktische bergruimte. De koetshuizen zijn voorzien van verlichting en een grondwaterpomp.

Tuin:
Zeer royale parkachtige tuin. De tuin is geheel omheind en is rondom voorzien van volwassen bomen en beplanting. Via de centrale gazonpartij is er toegang tot het overdekte terras en de separate garage. De tuin beschikt over een vijver en is op diverse plaatsen voorzien van elektra en verlichting.

Tuinhuis met overdekt terras:
Het kwalitatieve overdekte terras is zeer royaal en geniet een fraai zicht op de tuin. Het terras is uitgerust met elektra, verlichting, heaters, zonnescreens en een TV-aansluiting. Via een deur is er toegang tot een pantry welke is voorzien van elektra, verlichting en bergruimte.

Garage:
Vanuit de Egmondstraat is er toegang tot een parkeerterrein met garageboxen. De eigen garage biedt plaats aan één auto en biedt via een openslaande poort toegang tot de tuin. De garage is voorzien van verlichting, elektra, water en een elektrisch te bedienen sectionaalpoort.

Ligging:
Prachtige centrale ligging aan de gewilde Weerter Biest. Op loopafstand van het Weerter stadscentrum en in de directe nabijheid van diverse scholen en diverse winkel, zorg- en sportvoorzieningen. Vanuit de woning is er een uitstekende verbinding naar de autosnelweg A2 Maastricht-Eindhoven.
Gelegen tegenover kasteel Nijenborgh met haar omliggende gracht en het Weerter stadspark. De huidige houthandel Scheijmans zal in de nabije toekomst verplaatst worden.

Meer informatie

T +31 (0)43 3470139 / +31 (0)475 407044
E info@alardvandervarst.nl

Afspraak maken

Kaart Biest 10 • Weert